Ylioppilaslehden päätoimittajaksi Vappu Kaarenoja

22.03.2012

Tiedote 21.3.2012
Vapaa julkaistavaksi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) edustajisto on valinnut Ylioppilaslehden päätoimittajaksi valtiotieteiden kandidaatti Vappu Kaarenojan, 24. Hän aloittaa kaksivuotisen kautensa elokuun alussa.

Vappu Kaarenoja on työskennellyt aiemmin muun muassa ylioppilaslehti Ainon päätoimittajana, sekä toimittajana Helsingin Sanomissa ja Taloussanomissa. Kaarenoja opiskelee Helsingin yliopistossa valtio-oppia. Lisäksi hän on opiskellut aikakauslehtijournalismia Aalto yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

Ylioppilaslehden päätoimittajan paikkaa haki yhteensä 8 ehdokasta. Edustajiston äänestyksessä Vappu Kaarenoja sai lopulta 32 ääntä, kun toiseksi sijoittunut sai 13 ääntä.

Vuonna 1913 perustettu Ylioppilaslehti on maamme vanhin ja laajalevikkisin suomenkielinen ylioppilaslehti. Ylioppilaslehti käsittelee opiskelijamaailmaa ja korkeakoulupolitiikka, sekä kulttuuria ja yhteiskuntaa. Se on myös itse aktiivinen keskustelija. Lehden paperiversion levikki on 35 000 kappaletta.

Valtaosa Ylioppilaslehden lukijoista on Helsingin yliopiston opiskelijoita. Lukukausien aikana joka toinen viikko ilmestyvää lehteä julkaisee Ylioppilaslehden kustannus Oy, joka on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama voittoa tavoittelematon yritys.

Tulevan päätoimittajan kaudelle osuu Ylioppilaslehden 100-vuotisjuhla. Juhlavuosi tulee olemaan tärkeässä osassa uuden päätoimittajan työtä. Vuonna 2013 muun muassa ilmestyy Ylioppilaslehden historiikki.

Lisätietoja:
Vappu Kaarenoja, vappu.kaarenoja(at)helsinki.fi, 050 305 6859