Järjestöille

HYYn järjestöt

Uuden järjestön perustaminen HYYn piiriin

HYYn piirissä toimii tällä hetkellä noin 250 erilaista järjestöä. Kaikki Helsingin yliopiston opiskelijoiden yhdistykset eivät automaattisesti kuulu HYYn piiriin. Vain HYYn järjestörekisteriin hyväksytyt järjestöt saavat käyttää HYYn tarjoamia järjestöpalveluita.

Yleisiä ohjeita järjestön perustamisesta ja mallisääntöjä on saatavilla Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin sivuilta, sekä HYYn Järjestöwikistä. Järjestö voidaan hyväksyä HYYn piiriin, mikäli se täyttää säännöt HYYn piirissä toimivaksi järjestöksi.

Hakeminen HYYn piiriin

Uusiksi HYYn piirissä toimiviksi järjestöksi pyrkivien järjestöjen on täytettävä sähköinen hakulomake TAHLO-järjestelmässä HYYn verkkosivuilla ja palautettava tarvittavat liitteet TAHLOn kautta tai HYYn palvelutoimistoon sekä ilmoitettava haustaan järjestöistä vastaavalle asiantuntijalle. Vuosittain alkuvuodesta vahvistettava hakuaika on yleensä kahdesti vuodessa, kevään osalta helmikuun loppuun mennessä ja syksyn osalta syyskuun loppuun mennessä. Ajantasaiset ohjeet hakuohjeet julkaistaan Ajankohtaista järjestöasiaa -blogissa sekä tällä sivulla.

Hakuaika ja -ohjeet 2019

Lisätietoja
Asiantuntija (järjestöt) Jaakko Kalske, jarjestosihteeri [a] hyy.fi, 050 537 3798