Opiskelijalle

Opiskelijakortti ja lukuvuositarra

Todistaakseen jäsenyytensä ja opiskelijastatuksensa HYYn jäsen tarvitsee opiskelijakortin. Opiskelijakortin näyttäminen oikeuttaa moniin vain opiskelijoille tarkoitettuihin palveluihin ja alennuksiin. Opiskelijakortin voimassaolon osoittaa lukuvuositarra. Ilman tarraa kortti ei oikeuta mihinkään etuihin tai alennuksiin. Uusi tutkinto-opiskelija voi tilata opiskelijakortin ilmoittauduttuaan läsnäolevaksi yliopistoon ja pari päivää opinto-oikeuden alettua (yleensä 1.8. syyslukukaudella aloittavilla). Uuden opiskelijan kortti voi siis mennä painoon vasta opinto-oikeuden alettua.

Opiskelijakortti tilataan frank.fi-verkkosivuilta ja maksetaan joko suomalaisen verkkopankin kautta tai luottokortilla. Frankin sivuilta saat myös lisätietoa korteista, kortilla saatavista alennuksista sekä Frank Appistä ja siihen aktivoitavasta digitaalisesta opiskelijakortista. Maksuominaisuudesta voit lukea Danske Bankin sivuilla. Mikäli et ole varma, kuuluuko sinulle perustutkinto-opiskelijan sininen vai jatko-opiskelijan vihreä kortti, kysy neuvoa HYYn palvelutoimistosta. Pääsääntöisesti kaikki kandi- ja maisterivaiheen opiskelijat ovat Suomessa perustutkinto-opiskelijoita ja näin ollen oikeutettuja siniseen korttiin.

Opiskelijakorttityypit:

 • Digitaalinen opiskelijakortti Frank Appin avulla Android- ja iOS-puhelimille
  2,90€ / 12kk. HYYn perustutkinto- tai jatko-opiskelijajäsenenä saat digikortin käyttöösi pari päivää opinto-oikeutesi alettua lataamalla sovelluksen
  Frank Appin uudistuksista (1.8.2018 alkaen) voit lukea täältä.

Digikortti

 • Perustutkinto-opiskelijakortti, joka sisältää maksuominaisuuden 0 € + Frankin digikortti 0 € / 12kk

Maksuominaisuudellinen opiskelijakortti etu  taka

 • Opiskelijakortti-ISIC-yhdistelmäkortti maksuominaisuudella 16 € perustutkinto-opiskelijoille + Frankin digikortti 0 € / 12kk

ISIC taka 

 • Perustutkinto-opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta 16,10 € + postikulut 1 € + Frankin digikortti 0 € / 12kk

Maksuominaisuudeton kortti etu 

 • Opiskelijakortti-ISIC-yhdistelmäkortti ilman maksuominaisuutta 32,10 € + postikulut 1 € perustutkinto-opiskelijoille + Frankin digikortti 0 € / 12kk

Opiskelijakortti-ISIC 

 • Jatko-opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta 16,10 € + postikulut 1 € + Frankin digikortti 0 € / 12kk

Jatkarikortti etu 

 • Opiskelijakortti-ISIC-yhdistelmäkortti ilman maksuominaisuutta 32,10 € + postikulut 1 € jatkotutkinto-opiskelijoille + Frankin digikortti 0 € / 12kk

 

 • Opiskelijakortti-ISIC-yhdistelmäkortti maksuominaisuudella 16 € jatkotutkinto-opiskelijoille + Frankin digikortti 0 € / 12kk

ISIC taka  jatkarin ISIC taka

HUOM! Kaikki on lähetetty syyslukukaudesta 2017 alkaen opiskelijalle suoraan kotiin painosta. Tätä ennen painettuja maksuominaisuudettomia kortteja voi tiedustella HYYn palvelutoimistosta. Uusissa korteissa kannattaa varautua 1-2 viikon toimitusaikaan.

 • Jos lukuvuositarra irtoaa opiskelijakortista tai sen reunat repsottavat, hae uusi tarra HYYn palvelutoimistosta. Ota mukaan opiskelijakortti ja vanha tarra.
 • Jos opiskelijakorttisi katoaa, voit tilata uuden kortin frank.fi-verkkosivuilta.
 • Opiskelutodistuksen (entinen läsnäolotodistus) ja virallisen opintosuoritusotteen saat yliopiston opiskelijapalvelupisteistä.

Lukuvuositarran noutaminen

HYY järjestää lukuvuoden alussa elo-syyskuussa väliaikaiset tarranjakopisteet, joista tarra ensisijaisesti toivotaan sinä aikana noudettavan. Tarranjakopisteiltä voit samalla noutaa ylioppilaskalenterin. Muulloin lukuvuoden aikana tarroja jaetaan ainoastaan HYYn palvelutoimistossa sen aukioloaikoina. HYYltä voit saada tarran vain Frankin tai muun aikaisemman korttitoimittajan (esim. Lyyra, UniCard) kautta tilattuun HYYn opiskelijakorttiin, et esimerkiksi ISIC:in kautta tilattuun pelkkään ISIC-korttiin.

Jos olet ollut poissaolevana syyslukukauden mutta ilmoittautunut läsnäolevaksi kevääksi, voit noutaa kevätlukukauden tarran opiskelijakorttiisi tammikuun alusta alkaen, heti HYYn palvelutoimiston avattua.

Jos olet ollut läsnäolevana syyslukukauden, voit käydä vaihdattamassa syyslukukauden tarran tilalle koko lukuvuoden tarran heti, kun ilmoittautumisesi on kirjautunut myös kevätlukukaudelle. Voit tarkistaa omat ilmoittautumistietosi WebOodissa.

 

Omaan korttiin:

Kuvallinen henkilöllisyystodistus tulee olla mukana. Lukuvuositarra luovutetaan ainoastaan opiskelijakorttiin ja vasta sen jälkeen, kun jäsenmaksu on maksettu ja kirjattu yliopiston rekisteriin.

Toisen korttiin:

Mukana tulee olla opiskelijakortti, johon tarraa noudetaan, hakijan henkilöllisyystodistus sekä valtakirja, josta ilmenee kuka valtuuttaa kenet (henkilötunnuksineen), mihin valtuuttaa, päivämäärä ja valtuuttajan allekirjoitus. HUOM! MasterCard-maksuominaisuudella varustettuun opiskelijakorttiin voi saada tarran vain noutamalla sen henkilökohtaisesti.

HUOM! MasterCard-maksuominaisuudella varustettua korttia ei tule missään tilanteessa lähettää postitse tai luovuttaa toiselle henkilölle.

Opiskelijakortin noutaminen valtakirjalla

Mikäli et painavasta syystä pääse itse noutamaan tilaamaasi, HYYn palvelutoimistoon ennen syyslukukautta 2017 toimitettua, ilman maksuominaisuutta olevaa opiskelijakorttia, voit valtuuttaa toisen henkilön noutamaan korttisi valtakirjalla.

Valtakirjasta on käytävä selväksi: kuka valtuuttaa kenet (henkilötunnuksineen), mihin valtuuttaa, päivämäärä ja valtuuttajan allekirjoitus.
Kortin hakijalla tulee olla: laatimasi valtakirja, kopio henkilöllisyystodistuksestasi sekä oma henkilöllisyystodistus.