Opiskelijalle

Opiskelijakortti ja lukuvuositarra

Todistaakseen jäsenyytensä ja opiskelijastatuksensa HYYn jäsen tarvitsee opiskelijakortin. Opiskelijakortin näyttäminen oikeuttaa moniin vain opiskelijoille tarkoitettuihin palveluihin ja alennuksiin. Opiskelijakortin voimassaolon osoittaa lukuvuositarra. Ilman tarraa kortti ei oikeuta mihinkään etuihin tai alennuksiin. Uuden opiskelijan kannattaa tilata opiskelijakortti heti ilmoittauduttuaan läsnäolevaksi yliopistoon. Uuden opiskelijan kortti voi kuitenkin mennä painoon vasta opinto-oikeuden alettua.

Opiskelijakortti tilataan frank.fi-verkkosivuilta ja maksetaan joko suomalaisen verkkopankin kautta tai luottokortilla. Frankin sivuilta saat myös lisätietoa korteista, kortilla saatavista alennuksista sekä Frank Appistä ja siihen aktivoitavasta digitaalisesta opiskelijakortista. Maksuominaisuudesta voit lukea Aktian sivuilla. Mikäli et ole varma, kuuluuko sinulle perustutkinto-opiskelijan sininen vai jatko-opiskelijan vihreä kortti, kysy neuvoa HYYn palvelutoimistosta. Pääsääntöisesti kaikki kandi- ja maisterivaiheen opiskelijat ovat Suomessa perustutkinto-opiskelijoita ja näin ollen oikeutettuja siniseen korttiin.

Opiskelijakorttityypit:

  • Ilmainen digitaalinen opiskelijakortti Frank Appin avulla Android- ja iOS-puhelimille. HYYn jäsenenä saat digikortin välittömästi käyttöösi lataamalla sovelluksen

Frank App

  • Opiskelijakortti, joka sisältää maksuominaisuuden 15,10 € (postitetaan kotiin)

Maksuominaisuudellinen opiskelijakortti takaMaksuominaisuudellinen opiskelijakortti etu

  • Opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta 15,10 € (toimitetaan HYYn palvelutoimistoon)

Maksuominaisuudeton kortti etuMaksuominaisuudeton kortti taka

  • Opiskelijakortti-ISIC-yhdistelmäkortti, joka sisältää maksuominaisuuden 30,10 € (postitetaan kotiin)

ISIC takaISIC etu

  • Jatko-opiskelijakortti ilman maksuominaisuutta 15,10 € (toimitetaan HYYn palvelutoimistoon)

Jatkarikortti etuJatkarikortti taka

HUOM! Kortin valmistumisesta tai saapumisesta ylioppilaskuntaan ei lähetetä erillistä viestiä, joten sen saapumista tulee itse tiedustella HYYn palvelutoimistosta. Viimeinen viesti, jonka Frankin tilausjärjestelmä lähettää, on kortin menosta painoon. Tämän jälkeen kestää 1-2 viikkoa kortin saapumiseen palvelutoimistoon.

  • Jos lukuvuositarra irtoaa opiskelijakortista tai sen reunat repsottavat, hae uusi tarra HYYn palvelutoimistosta. Ota mukaan opiskelijakortti ja vanha tarra.
  • Jos opiskelijakorttisi katoaa, voit tilata uuden kortin frank.fi-verkkosivuilta.
  • Opiskelutodistuksen (entinen läsnäolotodistus) ja virallisen opintosuoritusotteen saat yliopiston opiskelijapalvelupisteistä.

Lukuvuositarran noutaminen

HYY järjestää lukuvuoden alussa elo-syyskuussa väliaikaset tarranjakopisteet, joista tarra ensisijaisesti toivotaan sinä aikana noudettavan. Myöhemmin lukuvuoden aikana tarroja jaetaan ainoastaan HYYn palvelutoimistossa sen aukioloaikoina. HYYltä voit saada tarran vain HYYn opiskelijakorttiin. Yliopisto ei enää jaa lukuvuositarroja.

 

Tarranjakopisteet 2017

Keskusta (Kaisa-kirjasto)

7.8.–15.9. ma-pe klo 9-16 , POIKKEUSAIKA vko 35: 28.8.–1.9. ma-pe klo 9-18

 

Meilahti

vko 35: ma-ke 28.8.-30.8. klo 10-18 ja to-pe 31.8.-1.9. klo 10-15

vko 36:  4.9.-8.9. klo 12-15

 

Kumpula

vko 34: 21.8.-25.8. klo 12-15

vkot 35-36: 28.8.-8.9. klo 10-15

vko 37: 11.9.-15.9. klo 12-15

 

Viikki

vko 34: 21.8.-25.8. klo 12-15

vko 35: ma-ke 28.8.-30.8. klo 10-18 ja to-pe 31.8.-1.9. klo 10-15

vko 36: 4.9.-8.9. klo 10-15

vko 37: 11.9.-15.9. klo 12-15

 

Jos olet ollut poissaolevana syyslukukauden mutta ilmoittautunut läsnäolevaksi kevääksi, voit noutaa tammikuun alusta alkaen kevätlukukauden tarran opiskelijakorttiisi.

Jos olet ollut läsnäolevana syyslukukauden, voit käydä vaihdattamassa syyslukukauden tarran tilalle koko lukuvuoden tarran heti, kun ilmoittautumisesi on kirjautunut myös kevätlukukaudelle. Voit tarkistaa omat ilmoittautumistietosi WebOodissa.

 

Omaan korttiin:

Kuvallinen henkilöllisyystodistus tulee olla mukana. Lukuvuositarra luovutetaan ainoastaan opiskelijakorttiin ja vasta sen jälkeen, kun jäsenmaksu on maksettu ja kirjattu yliopiston rekisteriin.

Toisen korttiin:

Mukana tulee olla opiskelijakortti, johon tarraa noudetaan, hakijan henkilöllisyystodistus sekä valtakirja, josta ilmenee kuka valtuuttaa kenet (henkilötunnuksineen), mihin valtuuttaa, päivämäärä ja valtuuttajan allekirjoitus. HUOM! MasterCard-maksuominaisuudella varustettuun opiskelijakorttiin voi saada tarran vain noutamalla sen henkilökohtaisesti.

HUOM! MasterCard-maksuominaisuudella varustettua korttia ei tule missään tilanteessa lähettää postitse tai luovuttaa toiselle henkilölle.

Opiskelijakortin noutaminen valtakirjalla

Mikäli et painavasta syystä pääse itse noutamaan tilaamaasi, HYYn palvelutoimistoon toimitettavaa, ilman maksuominaisuutta olevaa opiskelijakorttia, voit valtuuttaa toisen henkilön noutamaan korttisi valtakirjalla.

Valtakirjasta on käytävä selväksi: kuka valtuuttaa kenet (henkilötunnuksineen), mihin valtuuttaa, päivämäärä ja valtuuttajan allekirjoitus.
Kortin hakijalla tulee olla: laatimasi valtakirja, kopio henkilöllisyystodistuksestasi sekä oma henkilöllisyystodistus.