Opiskelijalle

Valiokunnat

WANNA HAVE ___?

Haluatko viljellä kurpitsoja keskustakampuksella? Tahtoisitko käydä Uuden ylioppilastalon katolla? Haluatko tehdä maailmasta tai vaikka yliopistosta vähän paremman paikan?

HYYn valiokunnissa kaikki tämä ja enemmänkin on mahdollista. Tutustu valiokuntiin ja löydä itsellesi se oikea tai vaikka useampikin. Valiokuntaan voit tulla mukaan milloin vain vuodenajasta riippumatta. Liityt vain haluamasi valiokunnan Facebook-ryhmään ja saat tietoa milloin valiokunta tapaa.

Valiokuntien puheenjohtajien yhteystiedot

Valiokuntien sähköpostilistat

Uutena mukaan valiokuntien toimintaan?

Innostaako sinua tapahtumatuotanto, kampusviljely, sukukansat tai vaikkapa kehitysyhteistyö? Lähde mukaan HYYn valiokuntien toimintaan! Valiokunnissa pääset tekemään juuri sinua kiinnostavia asioita ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Uusien iltoja järjestetään aikavälillä 26.2.–15.3., mutta toimintaan ovat ehdottomasti kaikki tervetulleita milloin vain!

26.2. Kaksikielisyysvaliokunnan uusien ilta 
27.2. Tapahtumavaliokunnan uusien ilta 
12.3. Opintovaliokunnan uusien ilta
12.3. Järjestövaliokunnan uusien ilta 
14.3. Ympäristövaliokunnan ja kampusviljelyvaliokunnan uusien ilta 
15.3. Kehitysyhteistyövaliokunnan Bangladesh-illallinen ja uusien ilta

Tarkista sinua kiinnostavien uusien iltojen tarkemmat tiedot kyseisen valiokunnan alta ja kysy tarvittaessa lisää valiokunnan puheenjohtajilta. Yhteystiedot löydät ylläolevasta linkistä.

Järjestövaliokunta

Järjestövaliokunta osallistuu HYYn piirissä toimivien järjestöjen toimintaedellytysten kehittämiseen tiiviissä yhteistyössä asiantuntijan ja hallitusvastaavan kanssa. Se järjestää ja tuottaa sisältöä järjestöjen koulutuksiin esimerkiksi järjestämällä vuosittain kaksi puheenjohtajasemiaaria. Valiokunta jakaa Alinan-salin käyttövuorot ja osallistuu omalta osaltaan myös järjestöjen toiminta-avustusjaon kehittämiseen sekä organisoi järjestökilpailuja.
Löydät tietoa järjestövaliokunnan toiminnasta myös HYYn järjestöwikistä.

Liity Järjestövaliokunnan Facebook-ryhmään
HYYn Järjestöasioiden Facebook-sivu

Tervetuloa järjestövaliokunnan uusien iltaan!

MITÄ: Järjestövaliokunnan uusien ilta
MISSÄ: Julkaistaan myöhemmin
MILLOIN: 12.3. klo 18:00
MIKSI: Mielenkiintona järjestöt? Järjestövaliokunnassa pääset mukaan toimintaan, jossa melkein mikä vain taivaan ja maan välillä on mahdollista! Oli kyseessä sitten järjestötoimijoiden palkitseminen, katusitsien järjestäminen tai puheenjohtajien kouluttaminen, järjestövaliokunta hoitaa. Tässä valiokunnassa sinulla on mahdollisuus toteuttaa hulluimmaltakin kuulostavat ideat, tule mukaan!

FB: Linkki tapahtumaan tulee myöhemmin!

Opintovaliokunta

Kiinnostavatko sinua opintoasiat? Opintovaliokunta on paikka, jonne opintoasioista ja koulutuspolitiikasta kiinnostuneet opiskelijat voivat tulla saamaan tietoa, luomaan verkostoja ja keskustelemaan opintoasioista. Valiokunta on verkosto erityisesti opiskelijaedustajille ja järjestöjen opintovastaaville: sieltä saa apua, neuvoja ja vertaistukea omiin tehtäviinsä.

Liity Opintovaliokunnan Facebook-ryhmään

Tervetuloa opintovaliokunnan uusien iltaan!

MITÄ: Opintovaliokunnan kokous ja uusien ilta

MISSÄ: Kokoushuone Sparre (Uusi ylioppilastalo, 2.krs. Mannerheimintie 5 A)
MILLOIN: Maanantaina 12.3. klo 17:00 alkaen
MIKSI: Tiedätkö mitä opintovaliokunta tekee? Kiinnostaako opintoasiat ja niistä keskustelu? Tule mukaan selvittämään mitä kaikkea siistiä opintovaliokunnassa pääsee tekemään ja tutustumaan muihin valiokuntalaisiin! Tervetuloa!

FB: https://www.facebook.com/events/2019519828317568/


HYYn tapahtumavaliokunta

Tapahtumavaliokunta

Lisää säihkettä opiskelijaelämään! Tapahtumavaliokunta on paikka tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneille ylioppilaskunnan jäsenille. Pääset mukaan ideoimaan ja toteuttamaan ylioppilaskunnan tapahtumia sekä luomaan näköistäsi valiokunnan omaa toimintaa. Hommia tehdään yhdessä ylioppilaskunnan tuottajan sekä hallituksen kulttuurivastaavan kanssa – matalalla kynnyksellä totta kai!    
 
Liity Tapahtumavaliokunnan Facebook-ryhmään
HYYn tapahtumat & kulttuuri Facebook-sivu

Lämpimästi tervetuloa vuoden ensimmäiseen uusien iltaan!

MITÄ: Tapahtumavaliokunnan uusien ilta
MISSÄ: Rydman, Kaivokatu 10, yhdeksäs kerros
MILLOIN: 27.2.2018 klo 18.00 alkaen
KENELLE: Juuri sinulle!
MIKSI: Nyt on oiva tilaisuus päästä helposti mukaan puuhailemaan juhlavuoden tapahtumien parissa ja tutustumaan uudistuneeseen tapahtumavaliokuntaan ja sen uusiin ja vanhoihin tekijöihin!

FB: https://www.facebook.com/events/324101298079809/

Ympäristövaliokunta

Saavatko ympäristöasiat sydämesi pamppailemaan? Tervetuloa kaltaistesi seuraan! Ympäristövaliokunnassa tutustumme, pohdimme ja ennen kaikkea innostumme ympäristöön liittyvistä teemoista. Toimintaamme kuuluu paitsi erilaiset luontoretket ja dokkari-illat myös suuremmat tempaukset aina vaatteidenvaihtotapahtumista hävikkiruokaillallisiin, kaikki tämä tietenkin hyvässä seurassa.
Heräsikö uteliaisuutesi? Lisätietoa toiminnastamme saat Ympäristövaliokunnan Facebook-sivulta ja blogista.

Liity Ympäristövaliokunnan Facebook-ryhmään
Ympäristövaliokunnan blogi
Ympäristövaliokunnan Facebook-sivu

Mukaan toimintaan?

MITÄ: HYYn Ympäristövaliokunnan uusien ilta

MISSÄ: Kokoushuone Sparre, Uusi ylioppilastalo (2. krs), Mannerheimintie 5 A
MILLOIN: keskiviikkona 14.3. Klo 18:00
MIKSI: Koska ympäristöasioista ja kampusviljelystä kiinnostuneiden yhteistyö on tärkeää

FB: https://www.facebook.com/events/1532886823497987/ 

HYYn kampusviljelyvaliokunta

Kampusviljelyvaliokunta

Tomaattien kasvatusta keskustakampuksella vai kurpitsoja Kumpulassa? Kampusviljelyvaliokunta organisoi ylioppilaskunnan ja yliopiston yhteistä kaupunkiviljelyä. Lue lisää blogista.

Liity Kampusviljelyvaliokunnan Facebook-ryhmään

Mukaan toimintaan?

MITÄ: Kampusviljelyvaliokunnan uusien ilta
MISSÄ: Kokoushuone Sparre (Uusi ylioppilastalo, 2.krs. Mannerheimintie 5 A) (Uusi ylioppilastalo on osittain esteellinen.)
MILLOIN: 14.3. klo 18 alkaen
MIKSI: Haluaisitko viljellä Yliopistollasi kesäaikana? Viljely on tällä hetkellä mahdollista Meilahden, Viikin, Kumpulan ja Keskustassa Topelian alueilla. Uusien ilta järjestetään yhdessä Ympäristövaliokunnan kanssa. Tutustumme toisiimme, napostelemme ja puhumme Kampusviljelyn mahdollisuuksista. Tiedusteluissa (jos tarvitset apua tai reittiohjeen) ota yhteys Josefiina Tiaiseen p.044 0336856. Tervetuloa, ota kaveritkin mukaan!

FB: Tulossa pian!

Kehitysyhteistyövaliokunta

Sykkiikö sisälläsi maailmanparantaja? Ovatko globaali vastuu ja tasa-arvo sinulle tärkeitä? Haluatko saada kokemusta kehitysyhteistyöstä? Jos vastasit yhteenkin kyllä, tai pohdit, mitä ihmettä kysymys oikein tarkoittaa, tule mukaan kehitysyhteistyövaliokuntaan! Valiokunta hallinnoi HYYn kehitysyhteistyöhankkeita ja järjestää globaalikasvatustapahtumia. Mukaan pääsee milloin vain ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan tai saapumalla paikalle valiokunnan tapahtumiin, joista kuulet seuraamalla Facebook-sivua. Tarkempia tietoja löydät valiokunnan sivuilta.

Valiokunnan sivut
Valiokunnan Facebook-sivu

Tervetuloa mukaan toimintaan!

MITÄ: Bangladeshilainen kulttuuri-ilta + tutustuminen HYYn Kehitysyhteistyövaliokuntaan
MISSÄ: Alina-sali, Uusi ylioppilastalo, 3. krs (Mannerheimintie 5 A)
MILLOIN: torstaina 15.3. (ohjelma täsmentyy myöhemmin)
MIKSI: Oletko kiinnostunut globaalista oikeudenmukaisuudesta, eri kulttuureista, mausteisista ja herkullisista snackseista ja/tai hennatatuoinneista? Tule tutustumaan ylioppilaskuntasi tekemään kehitysyhteistyöhön ja nauttimaan Bangladeshin värikkäästä ja ainutlaatuisesta kulttuurista!

FB: Tulossa pian!

Sukukansavaliokunta

Sukukansavaliokunta kokoaa yhteen somalais-ugrilaisia kieliä puhuvien kansojen asioista kiinnostuneet yliopistolaiset. Sukukansavaliokunta koordinoi sukukansakeräyksen kautta hankittuja varoja monenlaisiin suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriprojekteihin sekä järjestää aiheesta kiinnostuneille sukukansateemaisia tapahtumia, kuten perinneruoka- ja elokuvailtoja. Jos mielestäsi myös vähemmistökulttuureilla on oikeus olla olemassa, tule mukaan valiokunnan toimintaan.

Liity Sukukansavaliokunnan Facebook-ryhmään
Valiokunnan sivut

Kaksikielisyysvaliokunta

Haluatko edistää ruotsinkielisyyttä yliopistolla, ylioppilaskunnassa tai vaikkapa YTHS:llä? Kaksikielisyysvaliokunnassa pääset tekemään sekä edunvalvontaa että tapahtumia. Valiokunnan vuoden tärkein tapahtuma on marraskuussa oleva ruotsalaisuuden päivä.

Liity Kaksikielisyysvaliokunnan Facebook-ryhmään

Tervetuloa mukaan valiokunnan toimintaan!

MITÄ: Kaksikielisyysvaliokunnan uusien ilta
MISSÄ: Wilhelmsson-sali, Uusi ylioppilastalo 5. krs. (Mannerheimintie 5 A)
MILLOIN: 26.2. klo 17-20
MIKSI: Haluatko vaikuttaa sekä HYY:n että yliopiston kaksikielisyyten? Haluatko olla mukana järjestämässä kaksikielisiä tapahtumia? Kaksikielisyysvaliokunnan uusien ilta on siis juuri oikea paikka sinulle!
FB: https://www.facebook.com/events/1646214968780927/