Ylioppilaskunta

Vaikuttaminen HYYssä

Sähköinen äänestäminen – Ohjeet

HYYn edustajistovaalit, ensimmäistä kertaa sähköisinä

HYYn edustajisto päätti keväällä 2015, että HYY siirtyy sähköisiin vaaleihin. Sähköisten vaalien järjestämisestä on vastannut keskusvaalilautakunta. Sähköiselle vaalijärjestelmälle on suoritettu auditointi. Auditointiraporttiin voi tutustua täältä. Käännöksiin: valitettavasti raportti on vain suomeksi, lisätietoja auditoinnista voi pyytää HYYn pääsihteeriltä (paasihteeri@hyy.fi)

Miten sähköiset vaalit toimivat?

Sähköisissä vaaleissa äänestys tapahtuu verkkoyhteyden avulla internet-selaimella. Äänestää voi sekä tietokoneen että älypuhelimen avulla (iPhone &Android).
Äänestäminen on mahdollista vaalipäivinä klo. 10-18 (GMT +2 Suomen aikaa), äänestys tapahtuu osoitteessa https://vaalit.hyy.fi/

Miten äänestäminen tapahtuu?

Vaalijärjestelmään kirjaudutaan yliopiston käyttäjätunnuksilla, Haka-tunnistuksen kautta. Jos sinulla ei ole yliopiston käyttäjätunnusta, joka on liitetty haka-tunnukseen voit tulla HYYn keskustoimistolle esittämään jäsenmaksun suorittamisesta todistuksen ja luomme sinulle käyttäjätunnuksen, toimiston aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät täältä. Jos sinulla ongelmia kirjautua järjestelmään, ota yhteyttä: vaalit@hyy.fi
 
Kirjautuessa järjestelmään
 - ohjeet järjestelmän käyttöön

Mistä tiedän keitä on ehdolla?

Hyyn edustajistovaaleissa on ehdolla 597 ehdokasta. Kaikki ehdokkaat sekä vaaliliitot, joihin he kuuluvat näkyvät äänestysjärjestelmässä.

Voit etsiä haluamaasi ehdokasta sekä koneen hakutoiminnolla, että selailemalla vaaliliittoja, myös ctrl+f-hakutoiminto toimii sivustolla.

Ehdokkaat löytyvät myös täältä.

Annoin ääneni väärälle henkilölle, voinko vielä muuttaa ääntäni?

Äänen muuttaminen ei ole mahdollista sen jälkeen kun olet painanut äänestä nappia ja vahvistanut äänen antamisen.

Mistä tiedän ketä olen äänestänyt?

Kun olet antanut äänesi järjestelmä näyttää tämän kaltaisen kuvan:

Lisäksi saat sähköpostiisi viestin, että olet äänestänyt vaaleissa, sähköposti ei kerro sinulle ketä olet äänestänyt vaalisalaisuuden turvaamisen vuoksi.
 
Äänestämisen jälkeen voit edelleen kirjautua järjestelmään, mutta et pysty enää äänestämään uudestaan.
 
Mikäli sinulle ilmenee ongelmia äänestämisessä, ota yhteyttä vaalit@hyy.fi, +358 50 551 6147