Ylioppilaskunta

Vaikuttaminen HYYssä

Edustajistovaalit 2014

Vaalin tulokset löytyvät täältä!

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) seuraavat edustajistovaalit ovat 4.-5.11.2014. Ennakkoäänestys järjestetään keskiviikkona 29.10. ja torstaina 30.10.

HYYn edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylin päättävä elin, 60-henkinen edustajisto. Äänioikeutettuja ovat HYYn jäsenet eli noin 27 000 Helsingin yliopiston opiskelijaa.

Äänioikeutta voi käyttää yhteensä 14 äänestyspaikassa Helsingin yliopiston neljällä kampuksella ja Helsingin yliopiston toimipaikoissa Lahdessa ja Vaasassa. Vaalien tulos selviää vaalivalvojaisissa Virgin Oil –ravintolassa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5) myöhään keskiviikkoiltana 5. marraskuuta. Keskusvaalilautakunta vahvistaa vaalituloksen tarkastuslaskentalautakunnan laskennan valmistuttua 13.11.2014.

Tulos julkistetaan erillisellä tulossivulla, joka päivittyy ääntenlaskun edistyessä. Tulossivu löytyy täältä.

Kaikki ehdokkaat ehdokasnumeroineen ja linkit ryhmittymien sivuille

Ylioppilaslehden vaalikone auttaa oman ehdokkaan etsimisessä: www.ylioppilaslehti.fi/vaalikone

Seuraa vaalivalmisteluja Facebookissa HYYn edarivaalit -sivulla: https://www.facebook.com/HYYedarivaalit

Vaaliblogissa vanhat ylioppilaskuntatoimijat pohtivat vaaleja ja ylioppilaskuntapolitiikkaa: hyyvaalit.wordpress.com

Lisää tietoa edustajistosta, sen toiminnasta, vallasta ja mm. listaus edustajiston jäsenistä täällä.

 

HYYn vaalipaneeli Vanhan ylioppilastalon Musiikkisalissa 27.10. klo 18.30 alkaen

Mitkä ovat näiden vaalien suuria kiistakysymyksiä? Mikä eri ryhmiä oikein erottaa? Tule paikalle tai seuraa suoraa nettilähetystä, niin tiedät!

Paneelin puheenjohtavat HYYn varapuheenjohtajat Ville Ylikahri ja Sami Heistaro. Kannustamme keskusteluun myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #HYYvaalit2014.
Tilaisuus on kaikille avoin, mutta tilaa on rajoitetusti, joten tulethan ajoissa jos haluat varmistaa paikkasi. Tarvittaessa tilaan pääsee luiskaa pitkin ja hissillä B-rapun kautta UniCafen vierestä. Mikäli tarvitset hissiä, pyydämme soittamaan hallituksen jäsen Mats Ittoselle (050 595 0327).

Vaalipaneelin Facebook-tapahtumasivu

 

Vaalivalvojaiset Virgin Oilissa 5.11. klo 18

Vaalien tulos kuullaan ensimmäisenä HYYn vaalivalvojaisissa Virgin Oil -ravintolassa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie 5). Ensimmäiset tulokset saadaan pian äänestyspisteiden sulkeuduttua, todennäköisesti noin klo 19 ja koko tuloksen pitäisi olla selvillä klo 22. Tulosten liäksi luvassa on haastatteluja, musiikkia ja tarjouksia.

Valvojaisten Facebook-tapahtumasivu