För föreningar

Föreningsbulletin 6/2014

25.08.2014

1 Glad höst, bästa föreningsaktiva!
2 Lämna era spår i Alinasalen, bli bordsfaddrar
3 Gulnäbbsäventyret 25.9
4 Bjud in HUS gulnäbbskansler till din förening!
5 Ordförandeseminarium II 11.11

Glad höst, bästa föreningsaktiva!

Hösten till ära har golvet i Alinasalen blivit vackert lackerat och vi har skaffat nya, stadigare bord till salen.

=============================================

Lämna era spår i Alinasalen, bli bordsfaddrar

Vill er förening ha ett fadderbord i Alinasalen? För att fira de nya borden erbjuder vi föreningarna möjligheten att få ett fadderbord i salen. Föreningarna som blir bordsfaddrar får pryda sitt bord, exempelvis med föreningens logo. Ett fadderbord kostar 50 €, högst ett bord per förening delas ut. Borden fördelas i den ordning föreningarna anmäler sig.
Mera information och anmälningar:
Sakkunnig (föreningar) Emi Maeda
emi.maeda@hyy.fi

Gulnäbbsäventyret 25.9

Höstens största gulnäbbsevenemang är Gulnäbbsäventyret, en orientering med 40 olika föreningar som kontrollpunkter. Nu behöver vi dessutom få med en massa nya studerande. Även om er förening inte är en av kontrollerna kan ni ändå anmäla era gulnäbbar. Se till att de inte går miste om något under sin unika gulnäbbshöst! Mera information och anmälningsblankett finns här: http://hyy.helsinki.fi/sv/för-studerande/gulnäbbsäventyret . Sista anmälningsdag är 15.9.

=============================================

Bjud in HUS gulnäbbskansler till din förening!

HUS har nyligen fått sin första gulnäbbskansler någonsin. Kanslern fungerar som förenande länk för gulnäbbarna och som studentkårens ansikte utåt. Gulnäbbskansler för år 2014 är Juuso Nieminen, som nu har varit studerande i två år. Han deltar i HUS egna gulnäbbsevenemang, det vill säga i öppningskarnevalen 1.9 och Gulnäbbsäventyret 25.9 och dessutom har han en egen sida på Facebook https://www.facebook.com/fuksikansleri. På den sidan förmedlar han nyheter och bilder från studentorienterade platser och tillställningar som han har besökt.

Det är här som din förening kommer in i bilden. Vill ni att gulnäbbskanslern ska berätta om just er verksamhet och era tillställningar för de nya studenterna på uni? Ordnar ni något evenemang som lämpar sig speciellt bra för gulnäbbskanslern att besöka, antingen som gäst eller till och med som programnummer?

Gulnäbbskanslern hoppas få komma med på så många tillställningar som möjligt, oavsett om det är en stilla kaffestund eller ett stort spektakel, en liten hobbygrupp eller en stor förening. Hans mål är att visa de nya studenterna allt det intressanta som finns i studentgemenskapen, och det kan han ju inte göra utan att presentera föreningarna!

Om ni vill bjuda in gulnäbbskanslern till något evenemang ska ni skicka e-post till fuksikansleri@hyy.fi. Berätta när ert evenemang hålls, vad det är för typ av tillställning, vilken förening det är som ordnar evenemanget och vad ni önskar för insats av gulnäbbskanslern (en snabb hälsning, ett tal, något annat…).

I väntan på hösten,

Juuso Nieminen, HUS gulnäbbskansler
Matleena Kosonen, HUS styrelsemedlem

Ordförandeseminarium II 11.11

HUS föreningsutskott önskar alla ordförande för föreningarna inom HUS hjärtligt välkomna med på ordförandeseminarium den 11.11! På seminariet utbyter vi erfarenheter av hur det är att verka som ordförande, delar med oss av goda idéer och hör om aktuella frågor i föreningsvärlden.

Mera information och anmälning senare.

Tagit: