För föreningar

Föreningsbulletin 9/2017

20.12.2017

God och fridfull jul!
Save the dates: Ordförandeseminarium I 29.1 och Trimningsdag 22.2.
Välkomna utländska studerande!

God och fridfull jul!

HUS kansli är stängt 21.12.–1.1. HUS tackar alla föreningar för det gångna året och önskar alla föreningsfunktionärer en fridfull, avkopplande jul!

Föreningar som verkar i HUS lokaler: kom ihåg att avsluta eller styra om tidningsprenumerationer under jullovet. Se också till att fönstren är stängda och avfallskärlen tömda.

Save the dates: Ordförandeseminarium I 29.1 och Trimningsdag 22.2.

2018 startar med Föreningsutskottets Ordförandeseminarium 29.1. Ordförandeseminariet innehåller en rejäl portion utbildning och umgänge med andra ordförande. Programmet och tidtabellen offentliggörs senare, men notera datumet redan nu!

När ordförandena fått sin utbildning är det dags att ge stöd och information till alla föreningsaktiva och dem som är intresserade av Trimningsdagens program! Trimningsdagen är en utbildningsdag för HUS föreningsaktiva där vi utbildar, inspirerar och diskuterar ämnen som intresserar föreningsaktiva. Trimningsdagen ordnas i universitetets huvudbyggnad 22.2. På programmet står åtminstone utbildningar för kassörer, likabehandlingsansvariga, evenemangsarrangörer och informatörer.

Välkomna utländska studerande!

Welcome Fair i språkcentralens utrymmen 10.1.2018

Bli internationell på hemmaplan! Kom med och bjud in utländska studerande att delta i er förenings verksamhet! Föreningarna inom HUS har möjlighet att delta i välkomsttillställningen Welcome Fair för utländska examens- och utbytesstuderande. Evenemanget hålls i Helsingfors universitets språkcentrum den 10.1 klockan 10–16. Antalet platser för föreningarna är begränsat.

Anmäl er för Welcome Fair med e-blankett:

Anmäl din förening till Welcome Fair senast den 7.1, men gärna ännu tidigare.

I fall ni kan inte delta på plats men vill ändå presentera er verksamhet på engelska med en plansch eller flygblad, kan ni använda samma e-blankett för att anmäla er.

För mera information kontakta gärna HUS sakkunniga Hannele Kirveskoski: hannele.kirveskoski@hyy.fi eller 050 543 9608. Hon kan även kontaktas ifall ni vill kolla när studenter från just er fakultet finns på plats.