För föreningar

Ordförandeseminarium 29.1

18.01.2018

Välkommen till HUS ordförandeseminarium på måndag 29. Januari! Seminariet samlar ihop ordförande som verkar i HUS krets och erbjuder kamratstöd, idéer och medel för ett så bra ordförande år som möjligt. Till seminariet är alla ordföranden för föreningar i HUS krets välkomna, samt en till representant per förening. Anmälningen är öppen via denna blankett och stängs på onsdag 24.1. klockan 23:59:

https://goo.gl/forms/gKozfxiOZoLwDsl12

Tillställningen börjar klockan 17 i Alina- och Wilhemsson-salen (Nya Studenthuset,  3 och 5 vån.) med gemensamt program för alla, där det erbjuds också smått snacks. Efter gemensamt program varje deltagare deltar i två valfria workshopparna. Båda workshop tar 50 minuter med en kort paus i mellan. Efter workshopparna bjuds det på en gemensam avslutning med mat, varefter vi flyttar oss på jatkon, där det även finns möjlighet till bastubadande. Vi vill informera om exakt tidsplan och utrymmen via e-post före evenemanget.


Evenemangets program går huvudsakligen på finska. En del av utrymmena är otillgängliga för personer med rörelseförhinder. Vänligen meddela om möjliga begränsningar i anmälningen.

Workshopparna:

Workshop 1: Ordförandes ABC:
Ordförandes grunder för nybörjare. Vad borde ordförande minst kunna? Vad skall man göra nu genast i början av året? Var kan man få hjälp och stöd?

Workshop 2: Mötespraxis: 
Inga mera tabbar och missar i tillvägagångssätten!I denna workshop förbättrar du dina mötespraxis kunskaper till så strålande, att ditt ordförandeskap producerar både tekniskt rätt gjorda beslut samt nöjda styrelseledamöter.

Workshop 3: Dokumenten som föreningens styrka!
Gör din förening dokument enbart för HUS glädje? Inte mera! I denna workshop bearbetar vi dokumenten till ett stöd och nytta för verksamheten.

Workshop 4: Funktionärernas ork 
Tips & tricks om hur hela teamet orkar 365 dagar.

Workshop 5: Sammansvetsning av funktionärer
I föreningsverksamhet har sammansvetsning och motivering stor ansvar över det hurdant år styrelsen kommer att ha. I denna workshop övar du och kommer med ideér om olika metoder hur din styrelse blir en fungerande grupp och orkar att arbeta motiverad året runt.

Workshop 6: Ledarskap i förändringen av verksamhet
Vill du att din förenings verksamhet förnyas? Hur styr du förändringar i din förening då när verksamheten utvecklas samt när den förändras? I denna workshop får du tips till hur man lyckas med att förnya verksamhet samt utbildning om ledarskap då förändringar pågår.  
 
Välkommen!

Evenemanget ordnas av HUS Föreningsutskott. Mera information fås av utskottets ordförande,  Lauri Grünthal, lauri.grunthal@helsinki.fi, 0503277480.