För föreningar

Producera ett evenemang för festivalen HUS150!

21.02.2018

Har din förening ett omtyckt standardevenemang som ni vill ordna med större budget och marknadsföring än vanligt i år? Har din nation en gång ordnat ett succéevenemang som absolut är värt att upprepa? Har du alltid drömt om att genomföra ett evenemangskoncept som din hobbyklubb hittills inte haft tillräckligt med pengar eller resurser för? Eller vill du och dina HUS-kompisar uppmärksamma den 150-åriga studentkåren med något extra fint?

I år kan ni göra det.

Förutom den episka årsfesten, Floradagen, mösspåläggningen på Havis Amanda och andra traditionella evenemang ordnar HUS till jubileumsårets ära den två veckor långa festivalen HUS150 som samlar de intressantaste evenemangen från studentkårens föreningar, nationer, hobbyklubbar och utskott. Festivalen cirkulerar på Helsingfors universitets campus och i stadskärnan 10–24.11 och kulminerar med HUS 150:e årsfest.

Festivalkatalogen sammanställs som bäst. Anmäl ert evenemang!

Festivalens evenemang måste vara högklassiga, publikorienterade, öppna för alla och överensstämma med HUS värderingar, men i övrigt är stilen fri. Vill du ordna en bandkväll, en körkonsert eller ett technoparty? Kanske en intervju, en debatt eller en diskussion? En stand up-kväll, en teaterföreställning eller en dragshow? En matmarknad, en vetenskaplig utställning, en historisk promenad eller ett flyktrumsspel?

Vare sig din idé har att göra med vetenskap, konst eller varför inte naturen hoppas vi du anmäler den till festivalen HUS150 och bidrar till att bygga upp jubileumsårets största evenemang. HUS erbjuder deltagarna ekonomiskt stöd, sparrning i produktionen, synlighet i HUS evenemangskommunikation och stöd i anskaffningen av evenemangslokaler.

Gör upp en beskrivning, en budget och en preliminär kommunikationsplan och anmäl evenemanget senast 30.4 med det här formuläret:

HUS förbehåller sig rätten att välja ut de evenemang som deltar i festivalen HUS150. De utvalda föreningarna undertecknar ett avtal där villkoren för beviljandet av penningbidrag specificeras. Det ekonomiska bidraget beviljas från fall till fall. Evenemangen måste ordnas under festivaltiden 10–24.11.2018. De ska vara öppna för alla och genomföras i enlighet med HUS värderingar – du kan bekanta dig med HUS värderingar här: https://hyy.helsinki.fi/sv/uni-och-samh%C3%A4llet/hus-riktlinjer-och-strategier

Frågor kan skickas till
krista.holm (at) hyy.fi