HUS ordförandeseminarium 13.11. i Wilhelmsson-salen klo. 17.00.
Föreningsgala 2017
HUS 149:e årsfest och födelsedagsparty närmar sig – skaffa supékort eller biljetter nu!
Guiden Så ordnar du en sitz som är trygg för alla har publicerats!
Studenternas jubileumståg 6.12.2017 – anmäl din förening!

HUS ordförandeseminarium 13.11. i Wilhelmsson-salen klo. 17.00.
HUS Föreningsutskott välkomnar alla i HUS krets fungerande fakultets- ämnes-, hobbyföreningars och nationers nuvarande, blivande och intresserade ordföranden till HUS ordförandeseminarium 13.11!
 
Kvällen börjar kl. 17 med en gemensam start i Wilhelmsson-salen på Nya Studenthuset (Mannerheimvägen 5A, 5 vån.). Efter det officiella programmet fortsätter kvällen med en gemensam efterfest. Mera information om programmet meddelas närmare evenemangets tidpunkt. Nya Studenthuset är tyvärr inte tillgängligt för personer med rörelseförhinder, men arrangörerna hjälper till vid behov. Evenemanget går av stapeln huvudsakligen på finska.
 
Kom ihåg att anmäla dig senast 10.11 genom länken: https://goo.gl/forms/QUq1c5R62Tk6bdzN2
TILL SITTANDE ORDFÖRANDEN
Hur har året som ordförande gått? Har allt varit en dans på rosor och bästa tiden av ditt liv eller något helt annat? Vad borde man ännu komma ihåg i slutet av året och vad har du egentligen lärt dig?
 
Kom och träffa andra i samma situation varande ordförandekolleger och njut av en trevlig kväll! Evenemanget erbjuder även ett ypperligt tillfälle för att ge feedback mot HUS och diskutera med andra föreningar om aktuella frågor. Efter den gemensamma inledningen fortsätter kvällen i mindre workshoppar, varav deltagande bör välja två.
 
Utöver ordförande är även en annan föreningsmedlem välkommen till evenemanget.
 
FÖR NYA OCH POTENTIELLA ORDFÖRANDEN.
Efter den gemensamma inledning följer en ordförandepanel, där nuvarande och tidigare ordföranden berättar om deras erfarenheter och man kan även fråga av dem om saker man har på sinnet. Efter detta får man kontemplera och ifrågasätta vad man ännu är möjligen osäker om eller vad man förväntar sig av det kommande ordförandeåret.

 
Till programmet för nya ordföranden finns inga föreningsspecifika begränsningar över mängden deltagare, och deltagandet i workshoppen förbinder dig inte att söka till ordförandeposten. Deltagarmängden är dock begränsad till 60 personer, på grund av utrymmesbegränsningar.
 
Mera information ges av:
Jane Kärnä
Ordförande till Föreningsutskottet
jane.karna@helsinki.fi / 0405896369

Föreningsgala 2017
Föreningsaktiv, tusen tack för det arbete du gjort!
Detta år vill vi tacka dig personligen i den för första gången arrangerade Föreningsgalan. Under kvällen kommer vi att lancera vinnarna i föreningstävlingarna och de angivna föreningshjältarna. Samtidigt får du njuta av övriga föreningsaktivas inspirerande sällskap i avslappnad stämning, tillsammans med förfriskningar och delikatesser. Och självfallet ordnas evenemangt helt av Föreningsutskottet, så för dig är det bara att komma på plats och njuta av kvällen.
 
Till evenemanget är välkomna alla föreningsaktiva, även ifall inte er förening deltagit i föreningstävlingarna eller angav föreningshjältar. Ifall du ändå vill delta finns det ännu tid: http://bit.ly/Jarjestokilpailut2017.
 
Cocktailtillfället börjar kl. 19 och egentliga programmet, kl. 19.30 på HUS centralbyrå på Nya Studenthuset (Mannerheimvägen 5). Utrymmet är tyvärr inte tillgängligt för personer med rörelseförhinder, men hjälp fås säkerligen vid behov.
 
Vi ber vänligen deltagarna att anmäla sig via blanketten: https://goo.gl/forms/C3mLnOLNwKZ732Si2, så att vi kan reservera tillräckligt med mat och dryck till evenemanget.
 

Mera information:
Marika Tuominen
Vice Ordförande till Föreningsutskottet
marika.tuominen@helsinki.fi
https://www.facebook.com/events/907471772738004/

HUS 149:e årsfest och födelsedagsparty närmar sig – skaffa supékort eller biljetter nu!
Festen ordnas torsdag 23.11.2017 i hotell Crowne Plazas skimrande lokaler. Festen inleds med cocktail klockan 16.30. Klockan 17.45 börjar festsupén. Bordsfesten kulminerar med en akademisk festdans.

Efter bordsfesten och dansen börjar det stämningsfulla födelsedagspartyt som är öppet för alla firare. Med början kl. 22.30 utlovas lysande musik, glitter, episkt program och framför allt en fantastisk fest som du helt enkelt inte får missa. Biljettförsäljningen till födelsedagspartyt har börjat! HUS erbjuder biljettpaket med 8 biljetter till priset 48 € särskilt för föreningar.

ANMÄLNING OCH BILJETTER TILL FÖDELSEDAGSPARTYT
Här skaffar du ditt supékort för årsfesten: https://www.lyyti.fi/reg/HYY149
Anmälningar kan göras fram till 12.11 eller när platserna är slutsålda. Anmälningen är bindande. Biljetten till födelsedagspartyt ingår i priset för supékortet.
Biljetter till födelsedagspartyt kan du köpa här: https://bailataan.fi/events/13d070e8-8b44-493b-bf7b-49c5f9eefe6f
Biljetter till födelsedagspartyt förköp (1.11–19.11.) 8 €/st eller paket med 8 biljetter 48 €
Under evenemangsveckan och vid ingången (20–23.11) biljetter 9 €/st.
Priserna inkluderar garderobsavgiften (3 €) och ett snyggt halarmärke.

Mer information om årsfesten och födelsedagspartyt: hyy.fi/vuosijuhla

Guiden Så ordnar du en sitz som är trygg för alla har publicerats!
Vi har sammanställt en guide med olika sätt att ordna en sitz där alla kan delta och känna sig trygga. Den bästa festen är en fest där alla har kul!
Guide att skriva ut: https://hyy.helsinki.fi/sites/default/files/sa_ordnar_du_en_sitz_som_ar_...

Studenternas jubileumståg 6.12.2017 – anmäl din förening!
Huvudstadsregionens  studenter firar det hundraåriga Finlands självständighet 6.12 med  studenternas jubileumståg. Evenemanget arrangeras av huvudstadsregionens  studentkårer HUS, AUS, KonSt, SHS och Kadettitoverikunta och  studentkårerna Metka och Helga. Utöver de traditionella facklorna lyser  tusentals blå och vita ljus upp självständighetsdagens procession och  folkfesten på Senatstorget.

Föreningarna inom HUS ombes meddela  om deras fanor deltar i kransnedläggningen vid Hjältekorset  (uppställning kl. 15.30) och i processionen. Anmälningar senast söndag  3.12 på adressen https://www.lyyti.in/Juhlakulkue2017.

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/124333588235604/