Har din förening ett omtyckt standardevenemang som ni vill ordna med större budget och marknadsföring än vanligt i år? Har din nation en gång ordnat ett succéevenemang som absolut är värt att upprepa? Har du alltid drömt om att genomföra ett evenemangskoncept som din hobbyklubb hittills inte haft tillräckligt med pengar eller resurser för? Eller vill du och dina HUS-kompisar uppmärksamma den 150-åriga studentkåren med något extra fint? 

I år kan ni göra det.

Förutom den episka årsfesten, Floradagen, mösspåläggningen på Havis Amanda och andra traditionella evenemang ordnar HUS till jubileumsårets ära den två veckor långa festivalen HUS150 som samlar de intressantaste evenemangen från studentkårens föreningar, nationer, hobbyklubbar och utskott. Festivalen cirkulerar på Helsingfors universitets campus och i stadskärnan 10–24.11 och kulminerar med HUS 150:e årsfest.

Festivalkatalogen sammanställs som bäst. Anmäl ert evenemang!

Festivalens evenemang måste vara högklassiga, publikorienterade, öppna för alla och överensstämma med HUS värderingar, men i övrigt är stilen fri. Vill du ordna en bandkväll, en körkonsert eller ett technoparty? Kanske en intervju, en debatt eller en diskussion? En stand up-kväll, en teaterföreställning eller en dragshow? En matmarknad, en vetenskaplig utställning, en historisk promenad eller ett flyktrumsspel?
 
Vare sig din idé har att göra med vetenskap, konst eller varför inte naturen hoppas vi du anmäler den till festivalen HUS150 och bidrar till att bygga upp jubileumsårets största evenemang. HUS erbjuder deltagarna ekonomiskt stöd, sparrning i produktionen, synlighet i HUS evenemangskommunikation och stöd i anskaffningen av evenemangslokaler.

Gör upp en beskrivning, en budget och en preliminär kommunikationsplan och anmäl evenemanget senast 30.4 med det här formuläret:
https://www.lyyti.in/HYY150festivaali_3190/se

HUS förbehåller sig rätten att välja ut de evenemang som deltar i festivalen HUS150. De utvalda föreningarna undertecknar ett avtal där villkoren för beviljandet av penningbidrag specificeras. Det ekonomiska bidraget beviljas från fall till fall. Evenemangen måste ordnas under festivaltiden 10–24.11.2018. De ska vara öppna för alla och genomföras i enlighet med HUS värderingar – du kan bekanta dig med HUS värderingar här: https://hyy.helsinki.fi/sv/uni-och-samh%C3%A4llet/hus-riktlinjer-och-strategier

Frågor kan skickas till
krista.holm (at) hyy.fi

Infokväll om verksamhetsbidrag för föreningarna
Orolig för en kompis eller närstående?
Har du upplevt eller bevittnat sexuella trakasserier under din studietid?

Infokväll om verksamhetsbidrag för föreningarna

Hur beslutar HUS hur mycket pengar min förening ska få?
Vad kan man göra för att få större verksamhetsbidrag?
Vad gör jag om bokslutet och de andra ekonomipapperen inte blir klara i tid?

Studentkårsstyrelsens ekonomidirektion berättar om utdelningen av verksamhetsbidrag till föreningarna och svarar på frågor mondag 19.2 kl. 17.00–18.00 i Wilhelmssonsalen.

På infon berättar direktionen om principerna för fördelningen av bidrag, hur fördelningen görs och hur man kan försöka få höjt verksamhetsbidrag.

Det går också att skicka frågor i förväg till ekonomidirektionens ordförande på adressen sara.jarvinen@hyy.fi

Lokalen är tyvärr svårtillgänglig för personer med funktionsnedsättning

VAR? Wilhelmssonsalen (Mannerheimvägen 5 A, 5 vån.)
NÄR? 19.2 kl. 17.00–18.00
VARFÖR? För att HUS vill ge er pengar

Facebook: https://www.facebook.com/events/138729190273385/

=========================

Orolig för en kompis eller närstående?

HUS och Nyyti ry ordnar i samarbete med Föreningen för Mental Hälsa i Finland en kurs i Psykisk första hjälp för föreningsaktiva. Den avgiftsfria kursen ordnas 7-8.10 och kräver inga förkunskaper. Tyvärr är kursen och kursmaterialen enbart på finska. Låt oss veta om det finns efterfrågan på en kurs också på svenska!

Tilläggsuppgifter:
HUS styrelsemedlem Laura Wathén, laura.wathen@hyy.fi

=========================

Har du upplevt eller bevittnat sexuella trakasserier under din studietid?

Helsingfors kvinnliga forskare rf genomför en enkät om sexuella trakasserier vid universiteten. Enkäten riktar sig till alla studenter och anställda vid Helsingfors universitet, Aalto-universitetet och Konstuniversitetet oavsett kön eller ställning. Enkäten kan besvaras anonymt. Syftet med enkäten är att samla in information om trakasserier som förekommer vid universiteten och i studielivet samt att ta reda på vad människor upplever att sexuella trakasserier är. Besvara enkäten senast 12.3.2018.

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/86119/lomake.html?rinnakkaislomake...

1. Trimningsdagen 22.2.2018
2. Förening - vill du ta över HUS Instagram?
3. Psykisk första hjälp -kurs för föreningsaktiva - save the date!

1. Trimningsdagen 2018
Få inspiration, utvecklas, bli bättre! Det är dags för Trimningsdagen, föreningsfunktionärernas egen utbildningsdag, som i år hålls torsdag 22.2.2018! Här kan alla lära sig något nytt, oavsett om man är aktiv i en hobbyförening, en nation, ämnes- eller fakultetsförening!
Läs mera: https://hyy.fi/trimningsdagen


2. Förening - vill du ta över HUS Instagram?
HUS älskar sina föreningarna och vill visa upp deras mångfalden genom att ge Instagram-konton till föreningar för en dag, två eller en hel vecka om ni vill! Kontot har över 2500 anhängare, så det här är en stor möjlighet att nå ut till nya människor!
På Instagram gillar vi visualitet och bra positiv attityd.


Har din organisation en fantastisk idé? Är ert vanliga program fantastiskt eller har ni otroliga studieutrymen på ert campus? Eller kanske någonting helt annat som ni vill att alla andra studentera skall få veta om?
Blev du intresserad? Vänligen kontakta styrelseledamot Jane Kärnä (jane.karna@hyy.fi) för chansen att få ta kontroll över HUS Instagram!


3. Psykisk första hjälp -kurs för föreningsaktiva - save the date!
HUS och Nyyti ry ordnar i samarbete med Föreningen för Mental Hälsa i Finland en kurs i Psykisk första hjälp för föreningsaktiva. Den avgiftsfria kursen ordnas 17-18.3 och kräver inga förkunskaper.
Tyvärr är kursen och kursmaterialen enbart på finska. Mera information och anmälningen kommer senare.