Öppningskarnevalen 2015

18.08.2015

På och kring Centrumcampus blir det hoppborg, vetenskapsbastukärra, billig & god glass, ninjor, pop up-spex, gatusitz och presentation av (nästan) alla studentföreningar …

Öppningskarnevalen måndag 31.8 kl. 14–18, i Huvudbyggnaden och Porthania och på gatorna runtomkring dem.

Program:

Kl. 14–18 Hoppborg (Porthaniaplatsen)

Kl. 14 –> Jädelinos glassvagn serverar säsongssmaker som studiepoäng och kansler till priset 1 € för studerande och personal vid Helsingfors universitet (Universitetsgatan, invid huvudbyggnaden)

Kl. 14–14.30 Ylioppilaskunnan Soittajat (huvudbyggnaden, innergården)

Kl. 14.15–17 Föreningsutskottets gatusitz: sitzen är öppen för alla, anmälning på plats från kl. 13.45 (Fabiansgatan, framför huvudbyggnaden)

Kl. 15–15.50 Budouppvisning: bl.a. aikido, daitoryu, haidong gumdo, judo, karate, taekwon-do, taido, tai shin mun (korsningen av Universitetsgatan och Fabiansgatan)

Kl. 15–16.30 Unicafe i huvudbyggnaden serverar salta bitar

Kl. 15–15.30 Savolaisen Osakunnan Laulajat (huvudbyggnaden, innergården)

Kl. 15.30–16 Condus spex och Humanistispeksis gemensamma pop up-spex (huvudbyggnaden, innergården)

Kl. 16–17 Tårtservering i Unicafe i Porthania

Kl. 16–16.30 Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat (huvudbyggnaden, innergården)

Klo 16.30–17 SOSSu, Savolaisen Osakunnan Soitannollinen Seura (huvudbyggnaden, innergården)r

Kl. 17–17.15 Hämäläis-Osakunnan Laulajat (huvudbyggnaden, innergården)

Föreningarna presenterar sig kl. 14–18
Huvudbyggnaden: Ämnesföreningar, nationer, HUS utskott, HUS
Porthania: Hobbyföreningar
Obs! Föreningar och samarbetspartner presenterar sig också utomhus

HUS infostånd (huvudbyggnaden, 1 vån.)
Vid HUS eget stånd delas 50 ex. av HUS nya overallmärke ut varje jämnt klockslag från kl. 14!

Vid infoståndet kan man också anmäla lag till Gulnäbbsäventyret och delta i undersökningen Studenternas stad.

De 30 första som deltar i undersökningen Studenternas stad får det jättepopulära Pusheen-overallmärket, som gjorts för att fira studentmössans 150-årsjubileum.

Läsårsinskription kl. 12
Före Öppningskarnevalen hålls inskription inför det nya läsåret i universitetets solennitetssal. På programmet står tal av rektor, statsministern, EU-kommissionären med ansvar för forskning, vetenskap och innovation, HUS styrelseordförande och en representant för universitetets personal samt musik. Efter inskriptionen hålls en ekumenisk gudstjänst i Domkyrkan och en ickekonfessionell ceremoni i Språkcentrets festsal.

I solennitetssalen ryms 720 personer, reservera plats åt dig här: https://www.lyyti.in/lukuvuodenavajaiset