150 gåvor till studenterna – HUS jubileumsåret har börjat!

07.02.2018

I år fyller HUS 150 år. Till jubileumsårets ära gömde HUS 150 födelsedagspresenter på Helsingfors universitets campusområden för studenterna att hitta på torsdag den 1 februari. I paketen fanns till exempel biobiljetter och färgläggningspennor, muggar som uppmuntrar hållbara val, frön av nyttoväxter och miljövänligt glitter.

Med presenterna ville HUS påminna om att jubileumsåret är varje kårmedlems fest.

”Temat för jubileumsåret är gemenskap”, säger HUS styrelseordförande Lauri Linna. ”Studentkåren är en gemenskap där varje student lämnar sitt eget avtryck. Därför tillägnas jubileumsåret alla som studentkåren gett stöd, trygghet och gränslösa möjligheter.”

150 år för en bättre framtid

2018 är en enda stor fest för HUS medlemmar.

På våren placerar HUS medlemmar studentmössan på Havis Amanda och firar valborg på traditionellt sätt i Brunnsparken. Storsitsen breder ut sig över Senatstorget i maj. I maj firar vi också Floradagen som i år ordnas på campus Mejlans. Det nya läsåret inleds som vanligt i september med Öppningskarnevalen. Vi tar emot gulnäbbarna med Gulisäventyret och äventyrets efterfest. Jubileumsåret avslutas i december med studerandenas traditionella självständighetståg.

Före det firar vi den 150-åriga studentkåren med den två veckor långa HUS150-festivalen 10–24.11. Festivalen samlar föreningarnas och utskottens bästa evenemang och kulminerar i alla tiders årsfest. Vi informerar om HUS150-festivalen och jubileumsårets övriga evenemang i HUS kommunikationskanaler

Under jubileumsåret lyfter HUS upp studenternas roll som samhällsresurs. HUS har försökt främja både studenternas och hela världens välfärd under hela sin 150-åriga historia. På samma linje fortsätter kåren också de kommande 150 åren.

”Studentkåren är en kraft som förändrar världen och som bidrar till välfärden nu och i framtiden” sammanfattar Linna.