21,9 % har röstat i delegationvalet

06.11.2012

Den förstä egentliga valdagen var lugnt. Ungefär 21,9 procent av de röstberättigade (6176 studerande) har nu röstat i delegationsvalet.

Under de egentliga valdagarna den 6–7.11 kan man rösta i sammanlagt 12 vallokaler på Helsingfors universitets fyra campus och dessutom vid enheterna i Lahtis och Vasa. Antalet uppställda kandidater i delegationsvalet är i år 622. Sammanlagt har 10 grupperingar ställt upp kandidater och dessutom finns det en kandidat som inte tillhör någon gruppering. Det exakta antalet kandidater i valringarna och -förbunden kan man bekanta sig med på studentkårens valsidor hyy.fi/val.

Valresultatet blir klart under valvakan i Gamla studenthuset (Mannerheimvägen 3) sent på onsdagskvällen den 7 november. Valvakan börjar kl. 18 och den är öppen för alla.