Bli motionstutor!

12.04.2016

Gillar du att röra på dig och också få andra att röra på sig? Ansök om att bli motionstutor!

Motionstutorerna har till uppgift att få gulnäbbarna att bekanta sig med motion i studielivet – både det mångsidiga utbudet på UniSport och sådan motion som man kan ägna sig åt på egen hand. Målet med tutoreringen är att uppmuntra gulnäbbarna till att leva ett rörligt liv, trots studiestressen. Av en motionstutor krävs inte att man är i toppform eller är utbildad tränare, det räcker med att du vill bidra till att gulnäbbarnas höst blir rörligare och roligare!

För motionstutorerna hålls en utbildning 10.5.2016 på kvällen, där tutorerna får goda råd om hur man planerar och ordnar bra evenemang. På träffen kan du också bekanta dig med andra motionstutorer som du sedan kan samarbeta med under hösten. Samarbetspartner är naturligtvis också UniSport som erbjuder tutorerna gratis lokaler och handledda turer, och kanske också ekonomiskt stöd för motion som ordnas någon annanstans än i UniSports lokaler. Det spelar ingen roll om du ordnar fotbollskvällar, hotyoga eller t.ex. en fotvandring – motionera kan man på många olika sätt.

Som belöning får motionstutorerna varsitt sex månaders säsongskort till UniSport. Om du dessutom ordnar minst fem motionsevenemang och efteråt rapporterar om dina erfarenheter får du sex månader till; sammanlagt alltså säsongskort för ett helt år till UniSport.

Av motionstutorerna krävs:
•    motivation att fungera som motionstutor
•    vilja att ordna 5 motionsevenemang för gulnäbbar hösten 2016

För motionstutorerna är det inget hinder:
•    om du också är vanlig tutor hösten 2016
•    om du redan har ett säsongskort till UniSport (din belöning läggs till perioden som du har betalat för)

Ansök om att bli motionstutor med denna e-blankett senast 29.4. före kl. 12:

Rasmus Olander (rasmus.olander@hyy.fi), ansvarig för motionstutorering i HUS styrelse, besvarar gärna alla eventuella frågor om detta.