Får du studiestöd för vårterminen?

16.12.2015

Får du studiestöd? Ifall du gör det lönar det sig att kolla att du har tillräckligt med stödmånader för vårterminen, att dina studier går framåt, och att du är medveten av inkomstgränserna när du planerar nästa års försörjning.

Försörjning är också aktuellt ifall du inte just nu får studiestöd, ditt studiestöd har blivit tidsbegränsat eller avbrutet.

Ifall dina studier går inte framåt på grund av sjukdom som varar i minst 2 månader lönar det sig att ansöka om sjukdagspenning och återkalla ditt studiestöd.

Om du inte får studiestöd och inte har tillräckliga inkomster eller besparingar att leva på kan du ansöka om utkomststöd av din egen kommuns socialbyrå.

Du kom väl också ihåg studielånets räntebetalningsdag igår, 15.12.! Räntan på studielånet läggs till lånekapitalet under de terminer då du får studiestöd och ännu under en termin efter den sista terminen med studiestöd.

Mer information hittar du på FPA:s studiestödsidor eller på HUS nätsida.