HUS firar Helsingfors universitet metrostation 20.1.2015, bland annat genom ett limited edition-overallmärke

08.01.2015

Tisdagen den 20 januari byter Kajsaniemi metrostation namn till Helsingfors universitet. Namnändringen har länge varit ett av HUS mål. Studentkåren uppmärksammar namnbytet med ett jippo på metrostationens övre plan kl. 9–12.

Under jippot delar HUS ut overallmärken till studenterna, det är fråga om ett specialdesignat märke som har gjorts i begränsad upplaga enkom för den här dagen. Kom alltså 20.1 till metrostationen Helsingfors universitet iklädd din overall – de tusen första som kommer i overall får ett märke!

Under förmiddagen kan du också påverka stadstrafiken: på en stor karta samlar vi in studenters och andra förbipasserandes förslag, önskemål och idéer om hur kollektivtrafiken i Helsingfors kunde förbättras. Förslagen vidarebefordras till Helsingforsregionens trafik (HRT).

Öppna universitetet deltar också i jippot genom att sprida information om hur alla stadsbor kan ta del av universitetets utbud. Dessutom delar Helsingforsregionens trafik ut godis och reflexer.

Evenemanget på Facebook: https://www.facebook.com/events/1420817608209342/