HUS har valt styrelse för år 2017

01.12.2016

Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) har valt styrelse för år 2017. Ämnesföreningarnas delegationsgrupp HYAL, Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys OSY, De Gröna vid HUS, Obunden vänster och de finskspråkiga nationerna bildar styrelsen för 2017. Edistykselliset, SNÄf och HELP är i opposition.

Studentkårens delegation valde politices studerande Laura Luoto till styrelseordförande. Hon representerar delegationsgruppen HYAL. Under det gångna året har Luoto verkat som styrelsemedlem för Studentkåren vid Helsingfors universitet med ansvar för internationella ärenden och högskolepolitik.

Den nya styrelsens mandatperiod är ett år och den inleds i januari.

– "Näst år måste vi spela stort, så att inte studenterna behöver nöja sig med någonting mindre än det som är möjligt. All förändring börjar med människor som brinner för någontig, som har nya idéer och som inte ger upp." säger styrelseordförande Laura Luoto.

HUS styrelse 2017:

Laura Luoto (ordförande; HYAL), Ada Saarinen (vice ordförande; de Gröna vid HUS), Lauri Linna (ordförande för ekonomidirektionen; Obunden vänster Hanna-Maria Häkkilä (Nationerna), Mikko Kymäläinen (OSY), Joel Lindqvist (Obunden vänster), Elina Nieminen (HYAL), Matias Nurmi (HYAL), Elli Saari (HYAL), Minna Silvennoinen (de Gröna vid HUS), Minna Suorsa (HYAL) och Riikka Tähkävuori (de Gröna vid HUS).

Ytterligare information:

Laura Luoto, HUS styrelseordförande 2017