HUS-stunden i Tiedekulma varje måndag

25.10.2013

HUS-stunden gör med ens dina måndagar mycket bättre! Kom och ta reda på vad som är på gång i studentvärlden under vägledning av studentkårsaktiva. Nytt program varje vecka. Välkommen med måndagar klockan 16–18!

28.10 HUS-stunden: Budgetdisciplin – svångremmen dras åt, stryper vi de fattiga?

HUS tjuvstartar EU-valåret med en diskussionskväll om ekonomisk politik! Vad menas med budgetdisciplin och austerity? Vad beror den ekonomiska krisen på och hur kan man övervinna den? Vi söker svar på dessa och många andra frågor tillsammans med ekonomiskt kunniga personer, bl.a.  Antti Ronkainen, ekonomibloggare och fri journalist och Elina Lepomäki från Libera

4.11 HUS-stunden: Tvåspråkighet med låg tröskel!

Kom och fira svenska veckan med HUS! Kom och dikustera om hur en studerande kan upprätthålla en hållbar livsstil och gör naturkosmetik på svenska i Tiedekulma! Ungmartha besöker HUS stunden i tankehöran och berättar om enkla och billiga tips för hur studerande kan leva miljövänligt i vardagen.

30 första som anmäler sig till evenemanget via denna länk kan även få laga naturkosmetik så som läppfett och bodyscrub. P.g.a. av workshoppen är anmälan bindande: https://docs.google.com/forms/d/1hmYoDESEx8iQG6vXlr8mGHtl0hI9FKZ0v0L1wJK... (Om du dock efter anmälan ej kan delta ta kontakt med Elin Andersson +358505950327). Även Svenska studerandes intresseförening är på plats och presenterar sig och Studentbladet.

11.11 HUS-stunden: 55 studiepoäng – varför ska jag bry mig?

Visste du att om du får ihop 55 studiepoäng per år får universitetet, och därmed din fakultet, större anslag? Därför är universitetet förstås intresserat av att få studenterna att studera snabbt. HUS har samlat information om vilka faktorer som förbättrar eller försämrar sannolikheten för att man ska få ihop 55 studiepoäng på ett år. Kom med och berätta om dina egna erfarenheter och lyssna på HUS tips om vad universitetet kunde göra för att underlätta saken.

18.11 HUS-stunden: HUS klagostund

Vad är fel i studentkåren? HUS styrelse håller mottagning i Tankehörnan enkom för dig. Ställ alla de frågor som du har funderat över, ge oss feedback eller kom för att bara hänga med oss. Ordet är fritt!

25.11 HUS-stunden: Impro? Impro!

På HUS-stunden kan du denna gång hitta improvisatören och estradören i dig, när Ylioppilasteatteri håller en workshop i improvisation. Programmet är en del av HUS årsfestvecka. Kom med och testa hur du kan åskådliggöra en historia!

(Programmet går på finska förutom 4.11)