HUS valde styrelse för 2018

05.12.2017

Delegationen för Studentkåren vid Helsingfors universitet valde på sitt möte 4.12 en ny styrelse för år 2018. Styrelsen utgörs av Ämnesföreningarnas delegationsgrupp HYAL, Socialdemokratiska studeranden vid HUS OSY, Nationernas delegationsgrupp, Obunden vänster och De Gröna vid HUS. Edistykselliset, Svenska Nationer och Ämnesföreningar SNÄf och HELP sitter i opposition år 2018.

Till styrelseordförande valdes juris studerande Lauri Linna. Han representerar delegationsgruppen Obunden vänster. År 2017 satt Linna i HUS styrelse som ordförande för ekonomidirektionen och ansvarig för rättsskydd, likabehandling i föreningarna samt frändefolksärenden.

”Studentkårens 150-årsjubileum är en lysande chans att uträtta storverk. Vi har chansen att göra studentkåren ännu mer känd och tillgänglig för medlemmarna. Vi kan göra studentkåren till en gemenskap där alla kan känna sig hemma oavsett bakgrund, och som är stark nog att kämpa för en rättvisare värld”, säger den färska ordföranden Linna.

HUS styrelse år 2018:
Lauri Linna, ordförande (Obunden vänster), Krista Laitila, vice ordförande (HYAL), Sara Järvinen, ordförande för ekonomidirektionen (HYAL), Amanda Pasanen (De Gröna vud HUS), Aleksanteri Gustafsson (OSY), Titta Hiltunen (Obunden vänster), Jane Kärnä (HYAL), Mathilda Timmer (HYAL), Topias Tolonen (Nationerna), Laura Wathén (HYAL), Julius Uusinarkaus (Obunden vänster), Sebastian Österman (De Gröna vid HUS).

Den nya styrelsens mandatperiod är ett år och den inleds i januari 2018.

Från vänster till höger Laura Wathén, Jane Kärnä, Topias Tolonen, Julius Uusinarkaus, Aleksanteri Gustafsson och Mathilda Timmer. I toppraden Krista Laitila, Sebastian Österman, Sara Järvinen och Lauri Linna. Bilden saknas av Titta Hiltunen och Amanda Pasanen.

Mer information:
Lauri Linna, HUS styrelseordförande 2018