Kom med i campusodlingskommittén!

14.01.2015

Vill du ha mera stadsodlingar i Helsingfors? Är du intresserad av att odla egen mat på universitetets campusområden?

Det spelar ingen roll vad du har för odlingserfarenhet från tidigare, du kan komma med oavsett om du är en veteran inom naturenlig odling och alltid har odlat dina egna potatisar och palsternackor, eller om du en gång har haft en kruka köpt basilika på fönsterbrädet. Huvudsaken är att du är intresserad och ivrig att pröva på nya saker.

Det finns tre campusodlingar på Helsingfors universitets område: på Statsvetenskapliga fakultetens innergård, på Topelias innergård och i Vik, invid Biocenter 3. På dessa områden finns odlingssäckar och -lådor som kan användas av studerande och personal. Campusodlingskommittén upprätthåller odlingsområdena, håller kontakt med odlarna och ordnar olika evenemang under våren och sommaren. Odlingsplatserna är mycket populära och man måste betala en liten avgift för dem, men alla som är med i kommittén får en odlingslott gratis.

Den nya kommittén håller sitt grundande möte tisdag 27.1.2015 kl. 18.00 i mötesrum Sparre i Nya studenthuset (Mannerheimvägen 5 A, 2 vån.) Om du vill vara med i kommittén, men inte kan delta i det grundande mötet kan du anmäla dig per e-post till kommitténs ordförande.

Mera information om campusodlingen får du också på öppningen av Campusmötesplatsen i Vik 21.1.2014 kl. 13.00.

Mera information: Marianne Saviaho, ordförande för campusodlingskommittén, marianne.saviaho(at)helsinki.fi