Kom med i utskotten!

25.02.2015

I mars håller HUS utskotten kvällar för nya medlemmar. Så nu om någonsin är det dags att kolla in vad som händer i utskotten. Kom, upplev och låt dig sugas med!

Utskottet för gulnäbbsverksamhet
Välkommen med på vår kväll för nya medlemmar, trevligt sällskap och matlagning utlovas! Samtidigt får du veta mera om HUS utskott för gulnäbbsverksamhet. Kvällen hålls onsdag 18.3. kl. 17.00 i Rydman, Brunnsgården (såhär hittar du dit: http://hyy.helsinki.fi/sv/järjestöt/tilat/kokoustilat).
Om du har några frågor ska du kontakta nina.lukin(at)helsinki.fi. Meddela också ifall du har någon specialdiet.

Föreningsutskottet
Har du någonsin vandrat på Nya studenthusets tak, ordnat en gatusitz framför huvudbyggnaden eller förevisat skräprummet i Nya studenthuset iklädd frack? Allt detta och mycket mer därtill händer i föreningsutskottet.
Kom och bekanta dig med HUS föreningsutskott på vår kväll för nya medlemmar torsdag 19.3. kl. 16.
Vi inleder kvällen med att gå upp på Nya studenthusets tak och därefter presenteras utskottet i en lokal i samma hus.

VAD: Föreningsutskottets kväll för nya medlemmar
VAR: Mannerheimvägen 5 A, 1 vån.
NÄR: 19.3 kl. 16.00

Utskottet för campusodlingar
Utskottet för campusodlingar organiserar kväll för nya medlemmar tisdag 17.3. kl. 18:30, i Rydman (Brunnsgatan 10 A, 9 vån.). I kväll får du pressa saften från olika grönsaker och frukter. Dessutom kan du så förkultiverare frön.

Utvecklingssamarbetsutskottet
I slutet av mars ordnar HUS utskott för utvecklingssamarbete en diskussionskväll om Finlands utvecklingssamarbete och aktuella frågor kring det. Det blir en intressant diskussion och dessutom läcker servering, som brukligt är i utskottet. Alla HUS medlemmar är mer än varmt välkomna!

Tid och plats klarnar under de närmaste veckorna, följ t.ex. Utsam-utskottets sida på Facebook www.facebook.com/HYYKehyvaliokunta eller vår blogg, blogs.helsinki.fi/kehy-valiokunta.

Utbildningspolitiska utskottet
VAD: Utbildningspolitiska utskottets kväll för nya medlemmar
VAR: Cajsa, Mannerheimvägen 5 B
NÄR: 10 mars 2015 kl. 18.00

I motsats till vad folk allmänt tror kan de som sysslar med utbildningspolitik också göra annat än bara trilskas, hålla möten och korka Jalluflaskor. Tror du inte på det? Kom och kolla själv!

Alla som är intresserade av det utbildningspolitiska utskottet är välkomna – vi ser gärna att också de som alldeles nyligen har funnit sin inre utbildningspolitiker vågar delta. Det exakta programmet kommer snart, men vi kan i alla fall lova att blir mat och trivsamt umgänge. Möjligt är att det också blir en lekfull mötessimulering, ifall vi inte får stopp på presidiet i tid.

Välkommen!

Frändefolksutskottet
Vid Studentkåren vid Helsingfors universitet finns ett frändefolksutskott som grundades 1995 och som finns till för att stöda de finskugriska folkens strävan att bevara sina språk och kulturer. Det viktigaste verktyget för det är frändefolksinsamlingen: då studenterna betalar studentkårsavgiften till HUS kan de samtidigt betala en frivillig avgift till insamlingen. Utskottets uppgift är sedan att styra de insamlade medlen till projekt som drivs av finskugriska minoriteter.
Frändefolksutskottet bjuder nu in alla intresserade till en kväll för nya medlemmar, där man får veta mera om utskottet och vad det gör.

Frändefolksutskottets kväll för nya medlemmar hålls 11.3 kl. 18, adressen är Brunnsgatan 10 A, 9 vån, mötesrum Batman i Brunnsgården. Vi bjuder på tilltugg och förstås diskuterar vi frändefolksfrågor.

Välkommen!

Utskottet för samhällspåverkan
Utskottet för samhällspåverkan håller en kväll för nya medlemmar torsdag 19.3 kl. 17 i mötesrum Sparre i Nya studenthuset. Kvällens tema är att nätverka, påverka och uppnå sina målsättningar. Vi har bjudit in Niilo Toivonen som talare, under kvällen håller han en kurs i lobbning och nätverkande. Efter det blir det servering och världsförbättrande med vin.
Vi planerar också att ordna med bastu.

Miljöutskottet
Miljöutskottet håller en kväll för nya medlemmar må 30.3 kl. 18 i mötesrum Rydman (adress: Brunnsgatan 10 A, 9 vån.). På programmet står presentation av miljöutskottet och en dokumentär med miljötema. Vi bjuder också på tilltugg.