Kom med i utskotten!

07.02.2019

Är du intresserad av evenemangsproduktion, föreningsverksamhet, miljöfrågor eller kanske utvecklingssamarbete? Välkommen med i HUS utskottsverksamhet! I utskotten får du göra det som intresserar just dig och lära känna nya människor. Kvällar för nya medlemmar ordnas i februari och mars, men alla är välkomna med när som helst!

Föreningsutskottet

Vad i hela friden är föreningsutskottet och vad sysslar det egentligen med? Kan jag påverka vad utskottet gör i år?

Du får svar på de här frågorna om du kommer på föreningsutskottets "nyas kväll" måndag 18.2 kl. 17 på Topelius (Centralbyrån, Nya studenthuset 2. våningen). Kom och bekanta dig avslappnat med föreningsutskottets verksamhet och funktionärer samt föreslå idéer för årets kommande evenemang!

Välkommen med!

Tvåspråkighetsutskottet

Hej och välkommen att komma och bekanta dig med Tvåspråkighetsutskottets verksamhet på ”de nyas kväll”! Detta är Tvåspråkighetsutskottets andra möte för i år. Mötet kommer att innehålla roligt program och det bjuds på kaffe med tilltugg. Vårens verksamhet såsom valpanel, exkursion och tvåspråkighetsenkät gås igenom närmare. Mötet äger rum 27.2 kl. 18 i mötesrum Sparre i Nya Studenthuset.

Utvecklingssamarbetsutskottet

Är du intresserad av global rättvisa? Vill du vara med i HUS utskottsverksamhet? Visste du att din studentkår även gör utvecklingssamarbete? Och att studentkåren har ett projekt i Moçambique?

Utvecklingssamarbetsutskottet Mosambik + de nyas kväll i Alina-salen 19.3. erbjuder en möjlighet att få höra och lära sig om HUS projekt i Moçambique, och om landets kultur och samhälle samt att bekanta sig med utvecklingssamarbetsutskottets verksamhet och komma med. Så kom och tillbringa en avslappnad kväll med oss inom ramen för utvecklingssamarbetet och Moçambique -projektet om vårt utskott, Moçambique eller utvecklingssamarbetet fick dig att bli intresserad! Evenemanget är öppet för alla medlemmar vid HUS. Matservering. Ett mer detaljerat program och tidtabell kommer att publiceras senare.

Utbildningspolitiska utskottet

Välkommen med i Utbildningspolitiska utskottets verksamhet! Utbildningspolitiska utskottet är en del av studentkårens intressebevaknings- och utbildningspolitiska verksamhet. I vår verksamhet får du bekanta dig med andra utbildningsaktörer, ta del av studentkårens breda utbildningspåverkan och höra om högskolepolitikens nya vindar. Alla intresserade, såväl gulnäbbar som erfarna föreningshajar är välkomna med i utskottets verksamhet.

På de nyas kväll får du bekanta dig med vår verksamhet, träffa andra utbildningsaktörer och tillbringa en trevlig kväll tillsammans med suveräna typer! De nyas kväll ordnas tisdag 26.2 kl.17 i mötesrum Topelius i Nya Studenthuset.

Evenemangsutskottet

Brinner du för att arrangera evenemang eller har du idéer för ett evenemang? Är du trött på teorier och skulle vilja använda dina kunskaper i praktiken? Evenemangsutskottet HUMU ger dig möjlighet att se evenemangen vid HUS bakom kulisserna och påverka deras innehåll!  HUMU ger dig möjlighet att planera  de bästa festerna och evenemangen i den bästa av grupper. Du får möjlighet att visa ditt eget kunnande och får förverkliga dina idéer i praktiken som del av HUS evenemangsgäng. Vi vill att just du kommer med!

VAD:  Evenemangsutskottet HUMUs kväll för nya aktörer
VAR: HUS Centralbyrå (Sparre), Nya Studenthuset, Mannerheimvägen 5 A, 2. våningen.
NÄR: 26.2. från kl. 18:00
FÖR VEM? Just dig!
VARFÖR: På grund av evenemangen!

Miljöutskottet

Är du intresserad av att arbeta med miljöärenden och förbättra miljömedvetenheten vid universitetet? I miljöutskottet kan du vara med och organisera såväl evenemang med miljötema, som exkursioner och filmkvällar med andra likasinnade. Förutom den övriga verksamheten finns det planer på att ordna ett Loppisappro som kulmineras av ett klädbytesevenemang. Kom med och ge idéer!

Miljöutskottets "nyas kväll" hålls torsdagen 21.2.2019 kl 18.00 i mötesrum Sparre, Nya studenthuset (Mannerheimvägen5 A, 2. våningen). Vi bjuder på tilltugg!