Media och arkiv

Kom på gratisbio: Beasts of the Southern Wild 15.1!

09.01.2013

Cinema Mondo bjuder HUS medlemmar på en gratisföreställning av filmen Beasts of the Southern Wild tisdag 15.1.2013 kl. 17.00 på Kino Engel (Sofiegatan 4). Filmen, som har fått många priser och mycket beröm, har Finlandspremiär bara några dagar före gratisföreställningen, så man har chans att vara bland de första att se årets indiefilmshändelse! För att se filmen ska man avhämta biljetter på HUS servicebyrå (Mannerheimvägen 5 A) må 14.1 kl. 10-17 och ti 15.1 kl. 10-15. Antalet gratisbiljetter är begränsat, men man får ta biljett åt kompisen också.

Beasts of The Southern Wild är ett debutverk av regissören Benh Zeitlin och det är en film som reser sig upp mot allt som är modernt, ordentligt och tryggt. Filmen utspelar sig utanför skyddsdammarna i södra Louisiana och är en ljuv och rasande idyll om människor som lever utanför civilisationen, i harmoni med naturen. Havet ger kräftor och andra djur så mycket man orkar äta, den hembrända spriten droppar i varje kyffe och mitt i allt detta finns den toviga 6-åringen Hushpuppy. En moralpredikan om samhällets självtillräcklighet förenas med högljudda glädjeyttringar och barnets fantasi förenas med den hårda verkligheten, allt skildrat med en medryckande ursprunglighet.

Beasts of The Southern Wild har bland annat fått Stora Jurypriset vid Sundance-festivalen och den Gyllene kameran, priset för bästa debutregi, vid festivalen i Cannes. I Finland har den tidigare bara visats som slutsåld öppningsfilm på festivalen Rakkautta & Anarkiaa.