Kontrollräkningen av rösterna vid HUS delegationsval ändrade inte mandatfördelningen

14.11.2014

Valresultatet för delegationsvalet vid Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) den 4–5 november fastställdes på centralvalnämndens möte igår, torsdag 13.11 efter att kontrollräkningen blev klar. Kontrollräkningen ledde bara till små förändringar som inte påverkade styrkeförhållandena mellan grupperingarna.

Det slutgiltiga valresultatet och en förteckning över delegationens medlemmar finns på HUS valsidor, www.hyy.fi/val (> resultat).

Resultatet för alla kandidater finns på resultsidan: http://vaalitulos.hyy.fi/2014/

Mandatfördelningen i delegationen, fastställd i kontrollräkningen (förändring jämfört med år 2012):
HYAL 20 (-2)
HELP: 9 (-)
Maailmanpyörä / De Gröna vid HUS: 8 (+2)
Osakuntien suuri vaalirengas: 8 (-1)
Obunden vänster: 5 (-2)
Kokoomusopiskelijat: 2 (-1)
Tsemppi: 2 (+2)
Keskeiset: 1 (-)
Socialdemokratiska studerande 2(+1)
Svenska Nationer och Ämnesföreningar SNÄf 3 (+1)