Nu är det dags att kontrollera inkomstgränserna för ditt studiestöd 2016!

02.05.2017

Inom maj hinner du ännu korrigera dina egna inkomstgränser genom att återbetala stödmånader. Du kan också påverka gränserna för uppföljningen av din studieframgång. Kontrollera hur mycket du förtjänade och hur studierna framskred under år 2016 och använd räknarna på FPA:s hemsida. Genom frivillig återbetalning av studiestödsmånader inom maj månad kan du undvika återkrävning med 7, 5 procents ränta och utredning av studieframgång.

Håll koll på dina lönekvitton om du har inlett eller avslutat dina studier under år 2016. FPA får uppgifter om hela årets inkomster från skatteverket. Du kan behöva bevisa under vilken period du fått dina inkomster.

Om du återbetalar eller annullerar frivilligt studiestöd för 2017: märk väl att det lönar sig att returnera studiestöd i första hand för hösten, då du kommer undan med bara studiepenningens andel, inte studiestödets bostadstillägg.

Mera information på FPA:s nätsidor.