Media och arkiv

Pajunen utmanar dig att utveckla staden: Har du en fem miljoner euros idé?

01.11.2013

Bästa studerande,

Helsingfors stad deltar i idétävlingen Mayors Challenge. Tävlingen omfattar hela Europa och efterlyser en idé som löser något betydande problem eller någon utmaning som städerna kan ha.

Vi vill hitta en idé som förändrar staden. En modig och inspirerande lösning som vi stolt kan utlysa; ”Det här hittade vi på i Helsingfors”.

Idén kan vara direkt kopplad till stadens organisatoriska verksamhet, men den kan också varar något helt annat. Den kan vara komplicerad eller enkel. Huvudsaken är att idén är ny, uppfinningsrik och att den går att förverkliga även i andra städer.

Under hösten väljer vi en idé att representera Helsingfors i tävlingen. Staden som vinner Mayors Challenge får fem miljoner euro för att förverkliga sin idé. Fyra andra städer vinner en miljon euro var för att förverkliga sina idéer.

Jag utmanar nu även dig och andra studerande att komma med och leta efter den bästa idén. Välkommen till Mayors Challenge idéverkstad för studerande i Sörnäs i Helsingfors i Pentagon Designs utrymmen Vilhelmsbergsgatan , torsdag 14.11.2013 kl. 15-19. Verkstaden sker huvudsakligen på finska och det finns plats för 20 studerande. Kom med ensam eller i grupp och fundera fritt på olika förslag med hjälp av kreativa metoder. De bästa idéerna kommer att bearbetas och slipas vidare.

Anmäl dig senast 11.11 via länken: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1089526&chk=8R4K9XYZ, eller per e-post: ida.bjorkbacka(at)hel.fi. De som anmält sig få närmare information om verkstaden per e-post. Vi bjuder på tilltugg och alla deltagare får ett skriftigt intyg över sitt deltagande.

Med tack för ett gott samarbete. För en bättre stad!

Med vänlig hälsning
Jussi Pajunen
Stadsdirektör

Idétävlingen Mayors Challenge ordnas av borgmästaren i New York Michael Bloomberg och hans välgörenhetsorganisation Bloomberg Philantrophies i samarbete med föreningen Eurocities. Mayors Challenge ordnades för första gången år 2012 i Förenta staterna. Då deltog över 300 städer i tävlingen. Den här gången är tävlingen riktad till europeiska städer med över 100 000 invånare. Det vinnande förslaget belönas med fem miljoner euro för att förverkliga idén. Fyra andra städer vinner en miljon euro var för att förverkliga sina idéer. Varje stad kan endast bidra till tävlingen med ett förslag. mer information: http://mayorschallenge.bloomberg.org/