Media och arkiv

Ruut Luukkonen ny kommunikationsspecialist på HUS

01.11.2017

Viestintäasiantuntija Ruut Luukkonen

HUS styrelse har valt frilansjournalisten och copywritern Ruut Luukkonen till ny kommunikationsspecialist. Luukkonen inledde arbetet i början av oktober.

Luukkonen ansvarar för planeringen och utvecklingen av HUS kommunikation, för informatörsuppgifterna och varumärkeshanteringen. I kommunikationsspecialistens uppgifter ingår bland annat intern konsultering och stöd för HUS påverkansarbete.

Luukkonen har mångsidig erfarenhet bland annat av sociala medier, marknadskommunikation och kampanjer. Hon har tidigare arbetat som journalist, informatör, innehållsproducent och producent i olika projekt och organisationer. 

Senast har Luukkonen arbetat som producent i inhemska och internationella kampanjer, såsom på EU-nivå i Give it up 4 Ramadan, och som lärdomsprov genomfört en undersökning av hur unga finländska muslimer upplever mediernas hantering av temat våldsam radikalisering.

"De första veckorna på HUS har gått väldigt fort, och jag har kommit i beröring bland annat med detaljer i anslutning till HUS image och marknadsföringen av studentkåren. För mig är det viktigt att i kommunikationen främja studentkårens synlighet som samhällspåverkare och som en aktör som avspeglar studenterna", säger Luukkonen. 

26-åriga Luukkonen har en journalistexamen från yrkeshögskolan Haaga-Helias utbildningsprogram i journalistik och har också studerat u-landsforskning.