Stöd för innovativa inlärningsformer delades ut!

22.04.2014

I år har HUS beviljat stöd till 15 nya studieprojekt organiserade av studerande, sammanlagt 4839 euro. Stöd för innovativa inlärningsformer delades ut till projekt som till exempel ska utveckla inlärningsmetoder, omsätta teori i praktiken eller främja studenternas yrkesfärdigheter. Speciellt vikt fästes vid projektplanerarnas initiativrikedom och projekt som uppmuntrar studenterna till aktivitet.
Stöd beviljades bland annat för statsvetarnas layoutkurs, miljövetarnas internationella konferens i Helsingfors och filosofistudenternas filosofiverkstad för barn. Dessutom beviljades stöd för flera studiecirklar och exempelvis astronomernas projekt att iståndsätta teleskopet i Skogstorp, så att studenterna kan träna på att göra vetenskapliga observationer och omsätta inlärd teori i praktiken.

Följande projekt beviljades stöd (den sökande nämns ifall det är en förening):

Projekt   Sökande                Beviljad summa (€)
Epiklubi     500
Erkka Eksperiense  Erikeepperi ry 300