Studenternas fackeltåg 6.12.2015

17.11.2015

Studentkårerna i huvudstadsregionen (HUS, AUS, TaiYO och SHS) arrangerar studenternas traditionella fackeltåg på självständighetsdagen, söndagen den 6.12.

Fackeltåget ställs upp och facklor delas ut på området mellan Väinämöinenplanen och ingången till Sandudds begravningsplats fr.o.m. klockan 16. Fackeltåget startar mot Senatstorget cirka klockan 17 och rör sig genom centrum och förbi Presidentens slott där republikens president hälsar på fackeltåget. En medborgarfest på Senatstorget börjar klockan 17:55. På programmet står bl.a. körsång och tal av stadsdirektör Jussi Pajunen och representanter för studentkårerna. Programmet slutar cirka klockan 18:15. Klä dig varmt och sätt på studentmössan!

Föreningarna inom HUS bör meddela om de deltar med sin fana i kransnedläggningen vid Hjältekorset (uppställning kl. 15:30) och i fackeltåget. Anmäl er senast torsdagen 3.12 per e-post till adressen pasi.pykalisto@hyy.fi. Mera information ger Pasi Pykälistö, styrelsemedlem i HUS, tel. 050 325 8041.

Mera information och anvisningar: http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/sv (sidan uppdateras inom november)