Studentrepresentanterna i hälsoarbetsgrupperna förbättrar allas studiemiljöer!

11.10.2017

En av Studenternas hälsovårdsstiftelses (SHVS) centrala uppgifter är främjandet av studerandes hälsa. På det lokala planet planeras och genomförs det hälsofrämjande arbetet i samarbete med de studerande, universiteten och representanter för de andra samarbetsparterna i s.k. hälsoarbetsgrupper.

Hälsoarbetsgruppernas uppgifter är bland annat att identifiera de fenomen i studiemiljön och studielivet som för tillfället påverkar studerandes hälsa och att utveckla samarbetsmöjligheter mellan SHVS, universitetet och de studerande. Tidigare har hälsoarbetsgrupperna t.ex. varit med i projekt, vilkas syfte varit att minska på ensamhet och sittande, att identifiera risksituationer i studier eller praktik och att stöda föreningar i ordnandet av alkoholfria evenemang.

Helsingfors universitets studerandes frågor behandlas i två hälsoarbetsgrupper; en för de studerande vid centrumcampus och en gemensam för de studerande vid Mejlans, Gumtäkts och Viks campus. Till dessa arbetsgrupper valdes i maj-juni nya studentrepresentanter för mandatperioden 1.9.2017–31.8.2019. De tar gärna emot dina tankar eller idéer om din egen studiemiljö!

Hälsoarbetsgrupp 1 – Helsingfors universitet, centrumcampus

anne.huhtasalo@helsinki.fi

Jessika Isomeri

jessika.isomeri@helsinki.fi

Utöver hälsoarbetsgrupperna och på ett bredare plan arbetar en styrelsemedlem och en sakkunnig vid HUS centralkansli med studerandes hälsa. Styrelsemedlemmen med ansvar för hälsa, Mikko Kymäläinen, ansvarar särskilt för HUS politiska linjedragningar.  Den sakkunniga med ansvar för hälsa, Sofia Lindqvist, ansvarar för HUS representation i SHVS beslutsfattande organ och att via dessa förverkliga HUS linjedragningar. Du kan dessutom kontakta Lindqvist om du har upplevt sådana problem förknippade med SHVS tjänster, som inte kunnat lösas genom direktkontakt till SHVS.