Media och arkiv

Undantagsarrangemang i VR:s tåg för studerande utan studiekort

12.09.2013

MEDDELANDE 10.9.2013

Under september 2013 kommer de nya studerande vid universiteten och yrkeshögskolan Laurea, yrkeshögskolan Metropolia och Saimaa yrkeshögskola som på grund av förseningar inte fått sitt Frank-studiekort att få VR:s studeranderabatt genom att visa upp det av högskolan beviljade officiella närvarointyget och giltigt identitetsbevis. Vänligen kom ihåg att ta med närvarointyget och identitetsbeviset också när ni stiger på tåget med tanke på biljettkontrollen.

Beställningssystemet för studiekort som beställs via studerandetjänsten Frank byttes under sommaren och det nya systemet togs i bruk för första gången denna höst. Nya system brukar vara lite trassliga i början, så även i detta fall. Efter börjans problem och förseningar har vi nu lyckats överkomma hindren – processen fungerar och tryckmaskinerna tillverkar nya studiekort med absolut maximikapacitet. Det vill säga att efter den tröga starten är tryckandet nu i gång och de nya studerandes kort är på väg.

Studerande som inlett sina studier redan tidigare ska som vanligt hämta en ny läsårsdekal på sitt gamla studiekort. Nya studerande kan börja använda sitt nya Frank-kort på VR:s tåg genast när de levereras.

Mera information:
Kommersiell direktör Lassi Rönkkönen, lassi.ronkkonen(at)vr.fi, 040 862 1083, VR

Generalsekreterare Juha Töyrylä, juha.toyryla(at)syl.fi, 041 515 2229, Finlands studentkårers förbund FSF rf

Generalsekreterare Jani Hyppänen, jani.hyppanen(at)samok.fi, 050 389 1010, Förbundet för studerandekårer vid yrkeshögskolorna i Finland – SAMOK rf