Valsamordnare sökes

18.01.2019

Vill du påverka samhället vi lever i? Är frågor som rör studenter och unga viktiga för dig? Är du intresserad av politik och kanske redan en erfaren påverkare? Är du bra på att hantera projekt och arbeta självständigt och målmedvetet? Om svaret är ja kan du vara den vi letar efter. Vi söker en

VALSAMORDNARE

som stöd i studentkårens valarbete. Din viktigaste uppgift är att samordna HUS praktiska valarbete i samband med riksdagsvalet. Du organiserar påverkansarbetet, samarbetar med olika intressentgrupper, kontaktar kandidater och beslutsfattare och planerar och genomför kommunikationen. Befattningen är en visstidsanställning fram till den 30 april 2019. Arbetstiden är 30 timmar i veckan om vi inte kommer överens om något annat.

Av dig förväntar vi oss

·         projekthanteringsfärdigheter: planering, schemaläggning, förmåga att leda ditt eget arbete och framgångsrikt föra projektet framåt, avslutande åtgärder och rapportering osv.

·         förmåga att arbeta självständigt men också i grupp, förmåga att motivera och inspirera

·         kommunikationsfärdigheter

·         ett systematiskt arbetsgrepp

Som merit räknar vi

·         goda kunskaper i svenska och engelska

·         kännedom om studentrörelsen

·         kännedom om det politiska fältet i Finland och intresse för politik

Vi är

En studentkår som betjänar cirka 27 000 studerande vid Helsingfors universitet.

En sporrande och inspirerande arbetsgemenskap med bl.a. 8 sakkunniga och en styrelse bestående av 12 studerande.

Vi erbjuder dig möjligheten att delta i valarbetet i Finlands största studentkår i samarbete med den övriga studentrörelsen. Hos HUS lär du dig nya saker, utvecklar dig själv och utnyttjar mångsidigt din kompetens som en del av HUS valteam som består av de sakkunniga och styrelsen. Förutom lön enligt kollektivavtalet för studentkårer inklusive eventuella utbildnings- och erfarenhetstillägg erbjuder vi goda anställningsförmåner. Tveka inte att kontakta oss om du är intresserad av jobbet!

Skicka in din ansökan och meritförteckning i pdf-format till adressen hallinto@hyy.fi senast den 28 januari 2019. Posten kan tillsättas också tidigare om vi hittar en lämplig sökande – så det gäller att vara snabb!  Vi önskar att den som blir vald kan inleda arbetet så snart som möjligt.

Generalsekreterare Aaro Riitakorpi (040 0816 426) ger mer information om befattningen.

HUS betonar mångfald och likabehandling i sin verksamhet. Vi efterlyser så många sökande med olika bakgrunder som möjligt. Vi tillämpar en prövotid som är högst hälften av visstidsanställningens längd.