Vappu Kaarenoja ny chefredaktör för Ylioppilaslehti

22.03.2012

Delegationen för Studentkåren vid Helsingfors universitet (HUS) har valt politices kandidat Vappu Kaarenoja, 24 , till chefredaktör för Ylioppilaslehti. Hon inleder sin tvåårsperiod i början av augusti.

Vappu Kaarenoja har arbetat som chefredaktör för studentbladet Aino och som reportar på Helsingin Sanomat och Taloussanomat.  Kaarenoja studerar vid Helsingfors universitet med huvudämet allmän statslära.

Sammanlagt sökte 8 personer posten som chefredaktör för Ylioppilaslehti. I delegationens omröstning fick Kaarenoja slutligen 34 röster, medan den person som kom tvåa fick 14 röster.

Ylioppilaslehti är vårt lands äldsta och största finskspråkiga studenttidning. Tidningen, som grundades år 1913, behandlar studentvärlden och högskolepolitik samt samhälleliga och kulturella fenomen och är även själv en aktiv debattör. Tidningens pappersutgåva har en upplaga på 35 000 exemplar.

Majoriteten av Ylioppilaslehtis läsare är studerande vid Helsingfors universitet. Tidningen utkommer varannan vecka under terminerna och den utges av Ylioppilaslehden kustannus Oy, ett icke-vinstdrivande företag som ägs av Studentkåren vid Helsingfors universitet.

Mera information:
Vappu Kaarenoja, vappu.kaarenoja(at)helsinki.fi, 050 305 6859