För föreningar

Föreningsbulletin 2/2017

08.03.2017

Alina-salens bokningsrundor börjar 13.3.
Veckans bild på HUS Instagram från din förening?
Föreningsutskottets nyas kväll
Miljöutskottets de nyas kväll

Alina-salens bokningsrundor börjar 13.3.

Bokningsrundorna för höstens Alina-sals bokningar börjar den 13.3.. Salen kan bokas från och med 4.9. Bokningarna görs under bokningsrundan genom den elektroniska ansökningsblanketten. Under våren ordnas två egentliga bokningsrundor: första bokningsrundan är 21.-27.3 och den andra bokningsrundan är 29.3-4.4. Därutövar ordnas en preliminär bokningsrunda 13.-20.3. Föreningen kan under rundorna få sammanlagt två (2) Alina turer för hösten 2017. Närmare information om rundorna samt länkarna för ansökningsblanketterna publiceras före rundorna börjar.

OBS: Nya Studenthusets A-trappuppgång genomgår en linjesanering under sommaren 2017. Renoveringen torde vara färdig den 1.9. Ifall renoveringen drar ut på tiden, är det möjligt att Alina-salens ibrukstagande för höstens del förskjuts då en del av höstens bokningar kan annuleras tills renoveringen är klar. Ifall detta sker är HUS föreningssektor i kontakt under sommaren med de föreningar som gjort bokningarna.

Veckans bild på HUS Instagram från din förening?

Ordnar er förening något episkt evenemang eller någon annan fantastisk verksamhet som ni gärna vill att ska synas på HUS Instagram, också fastän ni kanske inte har material för en hel vecka?
Nu är det möjligt: HUS lanserar kampanjen Veckans bild på HUS!
Föreningarna inom HUS ordnar otroligt fina evenemang och annan verksamhet och det vill vi visa upp på vårt Instagramkonto. Ta ett valfritt foto av någon verksamhet, skicka det till oss som ett meddelande via HUS Facebooksida och bifoga följande uppgifter:
- Vilken förening det gäller
- Vad som händer på fotot
- Något annat som ni vill berätta om fotot
(- Uppgifter om fotografen)

Ert foto kan bli veckans bild på HUS Instagram! Veckans bild publiceras varje måndag på HUS Instagramkonto, @hyy_hus.

HUS kan senare använda bilden för eget bruk, men om vi och våra samarbetspartner till exempel vill använda den för kommersiella ändamål avtalar vi separat med fotografen/föreningen.

Och glöm inte takeover-kampanjen på HUS Instagram – din förening kan få ta över HUS Instagramkonto i en hel vecka! Läs mera här.

Mera information:
Elina Nieminen
elina.nieminen@hyy.fi

Föreningsutskottets nyas kväll

Tycker du om föreningar? Vill du uppleva något nytt och spännande? Har du funderat på vad tusan Föreningsutkottet är? Ifall du svarade på ens en fråga JA, kom med på Föreningsutskottets nyas kväll.

Bekanta dig med nya fantastiska människor, samt Föreningsutskottets verksamhet på tisdagen den 14.3.! Evenemanget börjar på HUS centralbyrå kl. 17:00. Noggrannare information om kvällens tidtabell uppdateras närnmare evenemanget på Facebook.

I Föreningsutskottet gör vi universitetet till ett ännu bättre ställe för studerandeföreningar! Genom utskottet får du bekanta dig med andra olika föreningars verksamhet, hitta på nya idéer för HUS föreningsservice samt träffa huippu människor över föreningsgränserna. Föreningsutskottet är öppet för alla som är intresserade av att utveckla föreningslivet, från nyfikna gulisar till senila föreningsveteraner.

Mer information om evenemanget fås av utskottets ordföranden:
jarjestovaliokunta@hyy.fi

Miljöutskottets de nyas kväll

Du som är intresserad i allt som har att göra med natur och miljö! Känner du att du skulle vilja påverka, organisera egna miljörelaterade evenemang och lära dig känna andra som känner detsamma?

Då så, välkommen hem - till Miljöutskottets de nyas kväll! Under kvällen bekantar vi oss med vad Miljöutskottet riktigt står för då det gäller både utskottets evenemang och dess fantastiska aktiva. Är du intresserad av att bli med är det bara att göra så utan någon slags ångestfulla ansvarskänslor eller strul med både tid och intresse. De nyas kväll är bara till för att få en tanke om vad det är vi gör, och vilket gäng vi är!

Din chans är kommen, då de nyas kväll går av stapeln den 16.3. kl. 18:00 i mötesrummet Sparre i Nya studenthuset! Vi bjuder på en hel del tilltugg. Tyvärr är Nya studenthuset otillgänglig med rullstol.

Varmt välkommen - kom ihåg att ta med dina vänner!

Vad - De nyas kväll för HUS Miljöutskott
Var - Mötesrum Sparre, Nya studenthuset (2. vån), Mannerheimvägen 5 A
När - torsdagen den 16.3. kl. 18:00
Varför - För att det är viktigt att vi miljöintresserade jobbar ihop!